Dag +34: Mina små framsteg

Ikväll blev jag bjuden på en härlig middag och fick umgås med två av mina absolut bästa vänner! Fick en fantastisk fotobok med en stor del av alla våra minnen och galenskaper och vi myste i soffan med alkoholfritt bubbel, hallon, körsbär och choklad. Det var guld värt och jag är lyckligt lottad som har så fina kvinnor vid min sida ❤
Den vackra foto- boken ❤
Men en sak slog mig. Även dom, som läser det jag skriver här, var lite osäkra på vad jag får och inte får göra/äta just nu. Jag har nog inte gått in så mycket på det? Så mamma tipsade om att jag skulle berätta lite för att visa vilka framsteg som jag har gjort hittills.
Jag är inte längre isolerad och har inga direkta restriktioner, även om jag fortfarande infektionskänslig. Det som läkarna har sagt är ”använd sunt förnuft” och att jag ska tänka på följande: 
 • Inte röra mig bland folkmassor. Jag får gå ut och jag får till exempel gå och handla men inte under de värsta rusningstiderna. När jag satt på restaurang tidigare i veckan så satt jag i ett hörn. Idag satt vi ute och åt. 
 • Absolut inte åka kollektivt. Ska jag ta mig någonstans så måste jag bli upphämtad eller ringa efter en taxi.
 • Bara umgås med friska människor. Man ska inte bli nojig bara, alla kan bära på något utan att  man vet om det. Men är det någon som känner sig förkyld, har feber eller ont i halsen så ska jag kanske vänta några dagar innan jag träffar den personen.
 • Passa mig för vad jag äter. Jag ska inte äta mat som har stått framme och som kan vara dåligt.  Lösviktsgodis och buffémat är typiska no-no. Frukt och grönsaker måste sköljas ordentligt innan jag äter det. Jag ska också låta bli rå fisk tills vidare (så sushi får vänta).
 • Inte hålla på med blommor eller sitta i gräs. Jord innehåller massa farliga bakterier. Ska jag ändå göra något av detta krävs munskydd.
 • Inte städa akvariet. Vattnet innehåller för mycket bakterier… Är beroende av min familj när det gäller detta tills vidare.
 • Inte damma eller dammsuga. Jag bör inte andas in för stora mängder damm.
 • Undvika byggarbetsplatser om jag promenerar. Byggdamm är inte heller optimalt att andas in…
Det är några av de saker jag ska tänka på. Som sagt, sunt förnuft. Men till skillnad från tidigare så kan jag äntligen träffa andra, även om jag inte har så mycket ork att göra saker. Jag kan även äta det mesta och känner nästan alla smaker nu (dock inte choklad vilket är beklagligt…). Illamåendet blir mindre för var dag och aptiten större 🙂 Jag får som sagt dricka alkohol, men ska passa mig så att det inte blir några mängder. Jag orkar promenera och röra mig lite mer, även om det inte är mycket. Men när jag var i mitt värsta skick så kunde jag inte ens ta mig till toaletten från sängen på sjukhuset. Nu orkar jag promenera 30 minuter! Jag är av med alla konstiga problem i munnen och behöver inte längre hålla på och skölja med olika mediciner eller badda utslag på kroppen. Det spar en hel del tid. Varje dag försöker jag att testa lite nya gränser och utmana mig själv. Ikväll, efter att jag hade följt med Ellinor till tunnelbanan, så testade jag att gå upp i stället för att ta hissen… 4 trappor. 70 trappsteg. Jag klarade det!! Det trodde jag aldrig. Knäet ömmade och jag var hysteriskt andfådd när jag kom upp men ändå så glad. Ytterligare en seger!
Imorgon är det läkarbesök igen så nu måste jag bums i säng. Sov knappt något natten som var, för jag vaknade varannan timme av någon underlig anledning. Drömde väldigt oroligt.
God natt!
Malin, jag & Ellinor ❤ Vänner i 20 år. So far 🙂

Annons

2 reaktioner till “Dag +34: Mina små framsteg”

 1. Gumman så roligt att läsa detta. Vilka framsteg:) blir så glad. Läste din blog från början nu på morgonen och wow vilken skillnad!!! Puss

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s