Om

Mitt namn är Hanna. Jag föddes 1986 i Stockholm men har även rötter i Örnsköldsvik. Det här är min historia och nedan hur min blogg blev till.

När jag var 15 år, i december 2001 närmare bestämt, så rasade min värld när jag fick diagnosen ALL, Akut Lymfatisk Leukemi i B-cell. Jag visste inget annat om det än att jag kunde dö. Från att ha varit en helt vanlig tonåring, flicka mitt i utvecklingen att bli kvinna, så mötte jag plötsligt 2,5 år av cytostatika. Intravenöst. Mellan ryggkotorna. I tablettform . I lårmuskeln. Det var en lång och svår tid.

2013, nu 26 år gammal, fick jag veta att cancern var tillbaka. Allt jag byggt upp, allt jag var rycktes våldsamt ifrån mig. Sjukdomen var hårdare och elakare nu. Cytostatikan bet inte på min tärda kropp och jag gjorde mig redo för att somna in. Fyra helkroppsstrålningar gjordes och sedan transplanterade jag med stamceller från min lillasyster. Det räddade mitt liv.

Jag isolerades under en lång tid, infektionskänslig och skör. Då föddes min blogg. I början var den  till för att informera mina nära och kära om vad som pågick dag för dag. Bloggadressen började efterfrågas av fler och tillslut gjorde jag den officiell och sökbar på Google.

Jag bestämde mig för att avsluta den då alla cancer- relaterade komplikationer var bakom mig och vardagen var tillbaka. Det var på gång. Det har varit på gång flera gånger. Men nu 4,5 år senare lever bloggen än. Jag kan inte jobba, jag är fortfarande på kontroller, behandlingar och läkarbesök så gott som varje vecka. Biverkningarna och komplikationerna är fler än jag kunnat drömma om.

Jag är öppen, ärlig och helt naken i min blogg. Ingenting är längre tabu att prata om. Följ mig, från maj 2013 fram till idag och vidare så ska jag berätta om allt och lite till som berör både information och rena känslor.

img_img_1516044177568_11391810171.jpg

Annons