Dag +16: Firande med jordgubbar och bubbel

Mina morgonmediciner.
Det är en stor hög nu…

Idag fick jag en lugn och skön lördag. Har sovit bra i natt också (ta i trä), behövde bara gå upp en gång klockan 3 för att jag hade ont. Men OxyNorm är snabbverkande och jag sover väldigt djupt på dom.
Mådde bättre i morse än vad jag gjort på länge, alla smärtor och problem var kvar, men det kändes som att någon hade sänkt ljudet en aning. Behövde inte ens bedöva munnen innan jag åt frukost! Så skönt. Men det är nog som läkarna och sköterskorna har sagt; dom nyproducerade cellerna går åt som smör i solsken när dom slåss mot de bakterier, virus och irritationer som jag har lite varstans i kroppen

Pappa åkte iväg till IKEA för att lämna tillbaka de jag inte ville ha och för att komplettera med lite annat. Jag vilade under tiden. Han kom tillbaka och vände igen för att åka ut till min storasyster Lisa och hennes man Bosse på Väddö. Framåt lunch så kom mamma och Emelie på besök! Mamma och Emelie gick till Coop för att handla lunchmat och under tiden kom syster Eva. Alla kontroller och värden såg fint ut. Jag är ju mer ”fri” nu men har som sagt fortfarande vissa restriktioner. Fick en påse med antibiotika intravenöst och hon förberedde för eftermiddagens magnesiumdropp.

Sedan tog mamma och Emelie med mig ut till en liten park här i kransen. Jag har känt mig så uschlig senaste tiden då jag har varit riktigt dålig så jag har inte velat träffa folk alls. Jag har skämts för att jag knappt orkar stå, är skakig, blek och har tappat nästan alla ögonfransar 😦 Men Emelie hade köpt lösögonfransar till mig igår. Med dom, en kjol i stället för slitna mjukisbyxor, solglasögon och min nya fina solhatt så kände jag mig till slut lite finare!

Picknicken var superhärlig. Mamma och Emelie hade köpt mjukt tunnbröd, flera olika sorters smörgåsröror, körsbärstomater, rostad lök, blåbärsjuice, jordgubbar, vattenmelon, chips och som pricken över i:et – bubbel! Är inte säker på om jag bör dricka alkohol än så vi tog det säkra före det osäkra och köpte alkoholfritt. Vi skålade för min fantastiska lillasyster som har gett mig en andra chans till livet, för  hennes otroliga kropp som producerade så mycket stamceller att till och med läkarna reagerade. Vi skålade för min kropp som tog emot stamcellerna så smidigt och för mig som är så envis. Vi skålade också för dom som i skrivandets stund slåss emot den vidriga cancern men som har gett sig fan på att inte låta den vinna! Vi hade så himla mysigt så jag ville verkligen inte gå in…

16:00 kopplade jag på magnesiumdroppet, så då var man  fast i dessa fördömda slangar igen =/ Jag & mamma pysslade lite med glaspärlor och trådar som jag har fått av snällaste Rebecca och Peter. Åstadkom 1½ armband var innan det var dags för middag. Fick samtal av en kvinnlig läkare idag och det blev ett kort ett. Hon ställde lite standard frågor och berättade sedan att dagens prover var bra. Alla värden har stigit igen (!) utom de neutrofila som är nere på 0,4 idag (0,7 igår). Dom går ju åt när dom ska hjälpa min kropp.

Vi åt en härlig middag som mamma och Emelie åstadkom med pasta, tomatsås, pinjenötter och en hel del kryddor. Dessvärre började min krämpor smyga sig på. Tog 5 mg OxyNorm till att börja med, samt mina kvällsmediciner som innehåller 30 mg OxyContin (långtidsverkande morfin) Sedan kom Alex och förgyllde vår kväll med sitt glada humör och sin lugna framtoning. Ett uppskattat avslut på dagen.

Och tack än en gång Emelie för att du städade mitt akvarium ❤ Du vet hur mycket det betyder. Med hjälp av dina högenergi- celler så kan jag säkert göra det där själv snart =)

Har tagit ytterligare 15 mg OxyNorm nu så mamma påpekade att jag minsann ser ut som en knarkare med reptilögon! Haha, nåja. Jag kan ta det så  länge jag slipper värsta  smärtorna. Nu har pappa kommit tillbaka och de andra har åkt. Dags att lägga sig i sängen innan jag somnar på tangentbordet… Lägger upp lite bilder från dagen i morgon.

Sweet dreams.

Annons

10 reaktioner till “Dag +16: Firande med jordgubbar och bubbel”

 1. Tack vilka fina ord. Är så glad över att kunna inspirera dig! 🙂 Tack för att du vill vara delaktig. Ser verkligen också fram mot den dagen då vi ses på jobbet igen!

  Massor av kramar till dig med

  Gilla

 2. Nej, jag tappade inte smaken, men jag har en konstig smak i munnen hela tiden. Den gör att jag gärna vill äta eller dricka något med smak för att få bort den för ett ögonblick, men maten smakar ungefär som vanligt. Vet inte om det beror på cellgifterna, medicinen eller en kombination. Dom säger att det brukar försvinna så småningom – även smakförändringar om man har det.
  Vilken bra beskrivning av en normaldag du skrev nu senast! Jag läser ditt inlägg på morgonen varje dag. Du skriver så bra, och det är skönt att veta att man inte är ensam!
  Kramar!

  Gilla

 3. Käraste kollega.

  Vad glad jag blir när jag läser ditt inlägg. Så härligt att se att det går framåt och att kämparandan ger resultat. Du inspirerar mig ska du veta. Även om jag inte kämpar mot det som du gör, kan jag bli inspirerad inom andra områden.
  Tack för att du delar med dig så ärligt och rakt som du gör, det är beundransvärt. Nu finns det bara en väg och det är framåt. Ser fram emot att få se ditt vackra leende på jobbet igen, en alldeles vanlig stressig dag. 🙂

  Massor av kramar till dig!

  Gilla

 4. Jo jag var faktiskt också inne och kollade på din dag +16, bara för att se hur långt jag själv har kommit. Du verkar ha haft det ganska tungt just då… Men det är skönt att du verkar glad och pigg nu, för det ger mig också hopp! Tappade du smaken under behandlingarna också? I så fall; har den kommit tillbaka än och när i så fall?
  Kramar!

  Gilla

 5. Hej gumman nu är vi hemma och så himla roligt att läsa vad du skrivit utom mammas härliga (?!) kommentarer:) fast reptiler är en av mina favvo djur. Längtar så mycket att få träffa dig. Puss

  Gilla

 6. Åh vad skönt att det går åt rätt håll ❤ Kul att ni hade
  Nytta utav armbanden ; ) du kan väl lägga upp en bild nån gång! Puss o kram

  Gilla

 7. Härlig läsning! Så roligt att det går åt rätt håll! Kollade på min egen dag +16, och då var jag riktigt risig, hade knölar i armhålorna och dom neutrofila var fortfarande <0,1. Det är så lätt att glömma när man mår bättre! Hoppas det fortsätter åt rätt håll och du mår lika bra som jag på din dag +66!
  Kram
  Anna-Karin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s