Dag +32: Lämnade ett spännande blodprov idag

Sov äntligen bättre i natt! Skönt det, för jag var tvungen att ställa klockan på 06:45 för att jag skulle till sjukhuset idag. Körde dit ensam för första gången och det gick bra, jag kände mig riktigt pigg! Fick höra från sköterskorna att jag såg väldigt fräsch och snygg ut vilket var roligt att höra även om jag själv inte riktigt ser mig så. Men å andra sidan så har jag fortfarande mitt BC- utseende kvar i huvudet (BC=Before Cancer) medan folk runtom mig tror att jag ska se lika sjuk ut som för två veckor sen. Tänk vad ordentliga kläder och smink kan göra! 🙂 Men om jag ser friskare ut så känner jag mig friskare.

Blodtryck, feber, puls och vikt var stabilt, och så även urinprovet. Jag fick lämna 7 (?!) rör med blod och sen la sköterskan om min CVK, d.v.s. bytte ut plåstret och rengjorde kring infarten. Ett av rören med blod som jag lämnade är mitt första Chimerism- test. Det kommer om några dagar att visa status på kriget i min kropp. Jag kommer då att få reda på hur stor del av min kropp (eller snarare; mitt blod) som Emelies stamceller har tagit över. Det ska bli SÅ spännande!! Förhoppningsvis får jag svaret redan på torsdag när jag har nästa läkarbesök. Målsiffran är såklart 100 % 🙂

Resten av dagen har jag spenderat med min underbara mamma. Vi har ätit gott och njutit en liten stund i solen med varsin glass. Vi startade också upp ett projekt som vi har pratat om lääääänge. Det är att städa ur hennes klädkammare/kontor. Det har praktiskt taget stått orört sedan mamma och pappa byggde huset i början på 80- talet och vi hittade så mycket gamla papper och saker, främst från när jag och Emelie var små. Det var så roligt! Vi började med att riva ut halva kontoret på sängen i sovrummet, så här såg det ut:

 Sen var det bara att börja röja och slänga. 3 stora sopsäckar fick vi ihop idag och vi kom en bra bit på vägen. Är dock helt slut nu och ska försöka lägga mig innan 23:00. Har så fruktansvärt ont i ryggen.

Annons

6 reaktioner till “Dag +32: Lämnade ett spännande blodprov idag”

 1. Ja det är konstigt. Det är ju jätteintressant, så det är klart att man vill veta! Vad jag förstår kan procenten variera väldigt mycket beroende på hur tuff konditionering man fått. Min var ett mellanting mellan tuff och reducerad. På min fråga sade läkaren att procenttalen var normala för min nivå av konditionering. Det känns väldigt positivt att det går åt rätt håll tycker jag.
  Jag ska ta mitt första benmärgsprov efter transplantationen på torsdag nästa vecka – exakt 3 månader efter Dag 0. Jag ser inte fram emot provet, men det går ju rätt snabbt, och jag är väldigt nyfiken på resultatet!

  Gilla

 2. Mycket märkligt att dom inte har sagt någonting? Det här är ju ett sånt typiskt test som man vill veta om och få svar på.
  Säger dom något om vad procenten betyder då? Det låter ju fantastiskt bra! Du är nästan uppe i 100%! Har du fått ta benmärgsprovet som jag ska ta om någon månad eller två, det som visar om det finns cancer i kroppen?

  Gilla

 3. Jag hade fel – dom har tagit Chimerism-prov på mig 2 ggr, men inte sagt något. 8,5% egna celler första gången och 3,7% andra. Ska bli spännande att se vad du har!

  Gilla

 4. Att du orkar! Så häftigt!

  Och vad spännande med Chimerismprovet! Jag håller tummarna för att Emelies stamceller funnit sig väl tillrätta! ❤

  Gilla

 5. Oj vilken energi! En stor skillnad mot för ett tag sen! Och härligt att du kan sova bra, även om det säkert kommer att gå upp och ner.
  Jag blir avundsjuk på att du redan tagit chimerism-provet. Jag ligger nästan 2 månader före, och har ännu inte fått ta det. Var det så att du hade samma blodgrupp som din syster? Möjligen kan det vara förklaringen i så fall. Jag hade en annan än min bror, och då tar det mycket längre tid innan blodcellerna slutar kriga mot varandra, så det kanske inte är någon idé. Men det är nog dags snart för mig också.
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s