Dag +74: Att semestra med restriktioner från läkare

Så var man tillbaka i ”vardagen” igen efter 4 dagar av semester på mitt vis. Eftersom det var en hel del saker som jag inte tilläts göra för läkarna så fick jag och Ellinor vara kreativa när det kom till att planera och utnyttja dessa 4 dagar som vi hade sett fram mot sedan i början av året då jag fortfarande var lyckligt ovetande. Och vi lyckades riktigt bra! Till stor del tack vare min kära mamma som alltid snällt lånar ut sin bil när jag behöver.

I torsdags, efter att ha lämnat blodprover som vanligt, så kom Ellinor till mig för planering och bokning. Vi började semestern med att gå på bio. Naturligtvis på eftermiddagen när det inte var så mycket folk, på en barnfilm som knappt hade några bokningar alls och på Heron City så att vi slapp åka in till stan. Vi såg Monster´s University i 3D. Filmen var både söt och rolig så den kan jag rekommendera, men jag måste erkänna att det mer var den härliga känslan av att vara ute bland folk och att faktiskt kunna sitta på en biograf som jag inte har fått göra på flera månader som tillfredsställde mig mest! Jag var som i ett lyckorus. För en stund glömde jag allt var cancer, oro och sjukhus heter.
Efter det tog vi bilen in till Kungsholmen och checkade in på First Hotell Amaranten, lyckades hitta en otroligt prisvärt sommarerbjudande för en natt. Vi åt en lyxig middag i hotellrestaurangen innan vi la oss. Det var ganska sent på kvällen, så knappt några människor i lobbyn att oroa sig för rent smittomässigt. Rummet var fint och sängarna väldigt sköna, men trots det så sov jag riktigt oroligt den natten.

På morgonen mörkades min himmel av ett sms från min kusin. Min älskade farbror hade gått bort under natten. Jag blev otroligt chockad. Visste inte hur jag skulle känna, tänka eller agera. Hela världen stod still. Ägnade morgonen åt att först sms:a till min farbrors barn, mina kusiner, och beklaga sorgen. Sedan ringde jag runt, till min mamma, min pappa och min lillasyster. Jag grät, sörjde och var väldigt ledsen. Fick sedan ett jättefint textmeddelande av min äldsta kusin. Det var speciellt fyra ord som fastnade och som jag tog till mig av: ”Kort sorg, livslång saknad”. Så jag beslutade mig för att lägga sorgen åt sidan för nu och fortsätta njuta av semestern, inget kunde ändå ändra på det som hade hänt. Men jag tillät mig att sakna. Jag pratade mycket om min farbror med Ellinor och det gick inte en minut utan att jag tänkte på honom. Han kommer att finnas i mina tankar och bland mina minnen så länge jag lever ❤

Fina farbror Åke Bylund

I fredags var vi på en liten sightseeing. Vi promenerade den korta biten till Stadshuskajen och tog en 50 minuters båttur runt Kungsholmen med inriktning på historia. Vi hittade bra platser på båten så att jag slapp sitta mitt bland en massa folk och även här kunde jag bara koppla av och njuta av att vara ute bland folk. Det var en väldigt mysig sväng som innehöll både bra information och rofylldhet. Dessvärre går det inte att komma från andras blickar. CVK- slangarna hänger så synligt så dom går inte att gömma såvida jag inte bär en polotröja och många människor stirrar ogenerat. Jag förstår att dom undrar och funderar, men det är otroligt jobbigt att känna sig så uttittad.
Efter båtturen så åkte vi hem till mig och hade en helkväll med middag, godis och inte mindre än tre (!) filmer. Otroligt avkopplande och mysigt! Den natten sov jag tack och lov riktigt gott, antagligen för att jag var så himla slut efter dagens alla aktiviteter. Dessutom kräver Fatigue att jag knaprar koffeintabletter med jämna mellanrum för att ens kunna hålla mig vaken och när dom går ur kroppen så finns det inte en gnutta energi kvar.
I lördags tog vi en lugn morgon vilket jag kände var välbehövligt. Sedan lyckades vi ta en joggingtur på 3,8 km! Jag var väldigt tacksam för att Ellinor drog med mig eftersom det är svårare och svårare för mig att hitta energi och motivation själv när jag är så nedrans slut och trött hela tiden. Men jag kände mig lite piggare efter detta och vi promenerade sedan till Loopen, en bar på en brygga nedanför Liljeholmsbron. Där kunde vi också sitta lite avskiljt med en varsin drink i handen, se ut över vattnet och prata om allt mellan himmel och jord. Så mycket värt! När vi började kände oss lite småhungriga så promenerade vi in i Tanto och tog en glass innan vi 17:30 blev upphämtade av mamma och Rickard och skjutsade till Stadhuskajen igen.
Den här dagen klev vi ombord på båten Victoria och åkte på en 3 timmars middagskryssning på Mälaren.
http://www.stromma.se/sv/Stockholm/Matkryssning/Middagskryssning/Malarkvall/
Det var en underbar kväll! Solen sken och maten var fantastiskt god. Eftersom det var buffé så åt vi så mycket vi bara kunde, det kändes som att magen stod i fyra hörn sen! Jag har garanterat töjt ut magsäcken igen från när jag hade så svårt att äta. Det var så härligt och trevligt, jag hade kunnat sitta där hela natten. Vi fick en eget bord i aktern på båten och den var inte fullsatt, så även den här kvällen kunde jag koppla bort oron för infektion. När vi kom i land klockan 22:00 så tog vi en taxi hem till Midsommarkransen och mötte upp Malin. Vi tre hade en jättemysig tjejkväll med godis och champagne innan vi somnade som tre stockar.

På söndag morgon så kändes det VERKLIGEN att jag hade hållit igång tre dagar i sträck. Jag var så trött, trots en lång natts sömn och jag hade svårt att vara både social och aktiv. Tur att det var två av mina absolut bästa, närmaste och äldsta vänner som var där. Dom förstår mig och min situation så väl och jag kan vara mig själv utan att dom tar åt sig. Framåt lunchtid piggnade jag till med koffeintabletternas hjälp, så vi lagade en härlig bulgur- sallad med haloumi: http://www.tasteline.com/recept/halloumi_med_bulgursallad_och_soltorkade_tomater och packade picknickväskor. Sedan lånade vi mammas bil och åkte upp till Fåfängan där vi satt och njöt av stillheten, utsikten och varandras sällskap. Ytterligare en underbar dag med sol och gott sällskap. Vi avslutade vår lilla Stockholmssemester med världens godaste glass på 18smaker, http://www.18smaker.se/
Kan varmt rekommenderas! Det var mycket länge sen som jag skrattade så mycket som i söndags och det har jag dessa två underbara kvinnor att tacka för. Jag var helt färdig när vi kom hem och somnade i knäet på Malin innan jag blev väckt av att de båda var på väg att gå hem. En annorlunda men härlig semester 2013!

Annons

7 reaktioner till “Dag +74: Att semestra med restriktioner från läkare”

  1. Du har så rätt, hur trött jag än känner mig nu några dagar efter så är jag ändå nöjd och glad. Jag njöt av de små enkla stunderna och de kan jag leva på länge 🙂
    Kramar

    Gilla

  2. God morgon gumman, gud vad jag längtat efter dig och din blog men är så lycklig att du fick dessa dagar som verkar ha varit suveräna och du är värd alltihop. Vad skönt att ha sådana vänner. Längtar så tills vi ses. Puss

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s