En paus.

Alla behöver det. Man laddar batterierna för att orka ta tag i vad som komma
skall. Oavsett om det är roliga eller tråkiga saker som väntar så behöver vi
energi.

För mig innebär det att komma bort.
Ibland betyder ”bort” bara att stänga in mig i ett rum och sitta helt själv ett
tag. Det ska vara tyst med en bra bok i handen eller en enkel film eller serie
på TV.

För tillfället är den förstnämnda ”The Outsider”
av Stephen King och det sistnämnda ”Scrubs”, ”Modern Family”, ”Desperate Housewives”
eller annan serie som jag ser om för 5:e gången. Alternativt tillfredsställa min
förkärlek för medicin med ”Grey’s anatomy”.
Allt kan varmt rekommenderas för andra med samma behov.

Men ibland är jag så pressad av livet att jag måste bort från stan. När det
är som värst behöver jag fly landet – men det tillåter såklart inte ekonomin
och jag får nöja mig med att fantisera mig i väg. Senaste tiden har jag haft många sjukhusbesök med undersökningar och behandlingar. Jag har en stundande operation som jag oroar mig för, mina ögon blir sämre igen så jag kämpar dagligen med huvudvärk och som grädde på moset är jag inne i ett skov med GVHd så händerna är i konstant kramp och värk. *Suck*
Det som är kul i mitt liv men ändå kräver krafter är jobbet – numer på 50%, ett försök att hålla kroppen igång med träning samt att umgås med nära och kära.
Dessutom är det en stundande flytt på gång om två veckor. Det är roligt att komma till något större och att få inreda men själva flytten är ett stressmoment för mig. Jag har flyttat sex gånger och varenda en har gett mig ångest så till den grad att jag knappt klarat av det själv utan behövt mycket hjälp utifrån. Den här gången möter jag det med försöka att släppa kontrollbehovet en smula och att försöka ha en bättre tidsplan. Hoppas detta ska minska min flyttstress.
Stress har jag nog av nu nämligen.

Förra helgen tog jag en weekend med syster och åkte till pappa i Örnsköldsvik. Det är mitt smultronställe och har alltid varit. Där i vår timmerstuga finns inte mycket annat att göra än att vila, läsa, se på TV och andas in den friska Norrlandsluften. Den här helgen kom dessutom en storm under söndagsnatten och det var så mysigt att sitta i stugan framför filmen 1922 och höra vinden slita i väggar och fönster! Jag skulle egentligen behöva en vecka där för att komma ner ordentligt i varv eftersom man får räkna med två resdagar tur och retur. Med bilen tar det ca 7 timmar, plus eller minus beroende på om man vill ta det lugnt och stanna för att äta osv.


Förra veckan flöt sen på som vanligt. Jag jobbade halvtid fyra dagar, klämde in något löparpass + Body Pump och besökte min psykoterapeut för att ösa ur mig det värsta av allt som rör sig i huvudet nu. Jag var så matt den veckan. Kunde knappt fokusera och det var inte tyst i huvudet en enda sekund så samtalet flöt på segare än vanligt. Hon sa att hon kunde känna min trötthet ända bort till henne på andra sidan bordet.
Apropå Body Pump så är det, som många vet, ett styrketräningspass där man går genom hela kroppen på 60 minuter. Det är normalt ett tungt pass där man kan utmana sig hela tiden med tyngre vikter, men den senaste tiden (ett par månader) så har jag fått minska vikterna mer och mer. Jag kan utan överdrift säga att jag har blivit svagare trots min regelbundna träning. Det känns som att jag förfaller istället för att byggas upp? Vad det beror på vet jag verkligen inte men jag ska ta upp det med min läkare utifall det är något som kan vara av betydelse. Min spontana tanke är 1. Järnbristen som konstaterats 2. GVHd:n som blivit värre igen 3. Någon av mina mediciner.
Vi får väl se.

Imorgon ska jag till ögonkliniken igen vilket är efterlängtat. Jag har inte bara haft torrare ögon senaste tiden utan även ”tryck” bakom ögonen och en sämre syn även med glasögonen på. Med andra ord blir jag inte förvånad om dom konstaterar att GVHd:n är värre även där.

Nu hoppas jag att du mår bra och att din vardag är så bra som möjligt! Vi gör det bästa av det va?!

5 reaktioner till “En paus.”

  1. Tråkigt att du har det så kämpigt! Tips på en annan mycket bra tv-serie (komedi) är Coupling. Den gick för rätt länge sen och vet inte var den finns, men kan du hitta den och inte har sett den tror jag att du kan gilla den.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s