Dag +69: Annorlunda semester i år

Jag hade så många planer för 2013, bland annat en del resor. Jag älskar att se nya platser! Nu fick jag naturligtvis ställa in och skjuta upp mina planer eftersom jag än så länge inte får lämna Sverige. Jag och en kär vän hade bestämt oss för att ta en gemensam semester 8-11 augusti och resa i väg en weekend. Vår plan B var att hålla oss inom landets gränser och åka någonstans i Sverige för hon har ju ändå hunnit ta semesterdagar för att vi ska umgås. Men med tanke på hur jag mår och vad man får i sjukpenning av försäkringskassan så bestämde vi oss till slut för att hålla oss i huvudstaden.

Vi satte oss ner i måndagskväll och brainstormade fram aktiviteter som vi ville göra, som vi kunde ta oss till, som vi trodde att jag skulle klara av och som inte var så dyra. Det är som sagt en skitsumma som jag får av Försäkringskassan varje månad och förutom avslaget på 5.000:- från ”Cancerhjälpen” så har jag nu även fått ett brev från ”Sveriges cancersjukas riksförbund” om att dom har ansökningsstopp sedan i juni för att det är så många sökanden… Typiskt. Men vi har bestämt oss för att göra det mesta av våra semesterdagar ändå!

Naturligtvis ringde jag först till CAST för att få höra om de saker jag ville göra var okej. Sköterskan Linnéa konsulterade med en läkare och lite mer än hälften av våra aktiviteter godkändes. Det som inte är okej att jag gör är att åka på 24-timmars kryssning (kanske inte jättekonstigt, men jag ville ändå kontrollera) och åka SkyView (upp på Globen). Andra förslag som vi har till helgen är biobesök (dagtid och en film som inte är så populär just nu, alltså lite folk i salongen), en hotellnatt i stan, åka sightseeing båt, hitta någon lämplig uteservering med inte alltför mycket folk, ha en övernattning hemma hos mig, åka på ”Mälarkväll” (äta middag på en båt som under 3 timmar tar oss längs med Mälaren) och ha picknick på Fåfängan. Får se hur mycket jag orkar med tanke på tröttheten och jag hoppas innerligt att proverna ska se bra ut i morgon så att jag är redo. Som sagt, det blir en väldigt annorlunda semester  i år…

Får se hur mycket jag kommer skriva de här dagarna, ska försöka koppla bort cancern så gott det går, även om det är svårt. Dödsångesten och den posttraumatiska stressen är värre nu och jag har väldigt svårt för att vara ensam. Nästa vecka är första psykologsamtalet. Kanske kan hon ge mig något tips på hur jag ska lära mig att leva med rädslan för återfall och känslan av att ha blivit berövad först 2 år och nu ½ år av mitt liv (hittills).

Annons

2 reaktioner till “Dag +69: Annorlunda semester i år”

  1. Vilka härliga aktiviteter det låter som, trots omständigheterna och begränsningarna. Hoppas du och jag kan hitta på nåt liknande inom en snar framtid! Bästa du. <3
    /Elsa

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s