En lite ledsam uppdatering

Jag hade inte tänkt att uppdatera status på bloggen något under min semester. Jag önskade att det inte skulle komma att behövas. Men jag måste motvilligt erkänna att det gör det, för jag mår inte bra.

De första dagarna i staterna var under kontroll. Jag har haft ont i magen, stundvis så illa att tårarna har runnit av utmattning, men det har ändå passerat relativt fort och lyckan över att vara här har gjort att jag har orkat med. Jag har varit relativt stark, till och med klarat av att ta två joggingturer till min stora förtjusning och promenerat en del. På kvällarna har jag varit slut och matt, men inte så att det varit ohållbart och GVHd:n på huden och i munnen har lugnat sig rejält.

Men från och med natten till söndag så har det blivit värre. Kortisondosen är minskad sedan i lördags från 100 mg/dygn till 80 mg/dygn. Det verkar inte ha hjälpt alls med så mycket rävgift tyvärr, möjligtvis bara hållit det kontrollerbart. Jag behåller knappt någon mat längre, magen gör konstant ont, jag blir mattare och mattare (antagligen en kombination av närings- och vätskebrist trots att jag försöker äta så gott det går). Dessutom har nedre delen av magen, där tarmarna ligger, blivit svullen, knölig och stenhård. Det ser verkligen inte kul ut… Under dagen idag har jag fryst nästan hela tiden, in i ben och märg, trots konstant rörelse och varma kläder. Även efter en halvtimmes lång het dusch och ännu fler lager med kläder så har jag lite frossa nu och är rädd att det är feber på gång.

Jag ångrar inte en enda sekund att jag åkte hit, jag har fått några fantastiska dagar, men nu börjar jag bli rädd och ängslig så det ska bli skönt att åka hem i morgon och Hematologiavdelningen kommer att vara den första jag kontaktar.

Håller mina tummar stenhårt för att det ska lugna sig åtminstone en aning under natten för att resan hem ska bli okej.

Annons

3 reaktioner till “En lite ledsam uppdatering”

 1. Har du ringt till CAST/Hematologen och kollat med dom? Jag tycker det låter som du ska öka kortisonet ordentligt för att häva det här, sen kan ni finjustera när du kommer hem. Ni har haft en underbar resa – det är helt klart – men jag kommer vara mycket lugnare när du är hemma under vård och bevakning igen!
  Stora kramar och välkommen hem!!!!!

  Gilla

 2. Men fy gumman, det var det sista vi ville:( nu längtar jag tills ni kommer hem och att du kommer under läkarbehandling. Men så glad att du trots allt haft det bra. Puss

  Gilla

 3. Usch och fy Hanna! Hoppas hemresan gick bra trots dåliga odds och att du får bra hjälp väl hemma igen. Kram /kusin Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s