Dag +47: Blodrapport, abstinens och slut på energi

Vilken högst otrevlig natt jag fick. Fnys. Gick och la mig i rätt god tid, var sådär riktigt skönt trött och njöt när jag la huvudet på kudden efter en lång bra dag. Men så snart jag hade lagt  mig så började det krypa som myror under huden och rycka i varenda muskel i kroppen, så fruktansvärt obehagligt! Jag kunde verkligen inte ligga still. Jag vände mig, vred mig, försökte stretcha, ansträngde mig för att slappna av och satte mig upp och masserade benen – inget hjälpte. När klockan var 3 och det kröp och krampade så att det gjorde ont och jag dessutom började skaka så gick jag upp till medicinskåpet. Jag var så nära på att ta morfin bara för att få sova, men jag ångrade mig i sista stund. Jag försöker ju ändå bli av med det. Funderade på att ta lugnande (Xanor eller Atarax), men brukar inte tycka att det hjälper så bra. Till slut tog jag en Stesolid som är muskelavslappnande. Jag var så trött att jag bara ville gråta, men efter någon halvtimme så lyckades jag till slut somna in. Vaknade ganska tidigt och det ryckte fortfarande i musklerna då, men inte lika kraftigt. Jag åt frukost och somnade sen om igen vid 9. Sov till jag vaknade av mig själv klockan 11 och först då kändes kroppen lugn igen. Fy tusan. Gissar på att  jag fick abstinens i natt, men på torsdag tar jag sista mofintabletten, sen är jag äntligen av med det!

Så, att jag var helt slut idag var inte så konstigt. Först en heldag igår med sjukhus, bakning och uppvaktning, sen en natt med skitdålig sömn. Sådana här dagar förstår jag varför jag inte kan börja jobba än. Om jag blir så här slut av så pass lite så klarar jag knappast ett jobb på det. Speciellt inte när det dyker upp sömnlösa nätter här och där. Försökte göra några halvtappra ryck idag men det var lönlöst. Först vid 16- tiden tog jag mig ur soffan. Då hade jag åtminstone ringt CAST för att kolla mina blodvärden från igår. Det var snälla Sigrún som svarade och hon meddelade följande:

 • Hb har stigit till 109. Inte konstigt att jag inte är så andfådd just nu, skönt
 • De neutrofila (en sorts vita blodkroppar) är 1.4
 • Leukocyterna (totala antalet vita blodkroppar) är 2.8. Vid 3.5 är jag uppe på normal nivå och inte alls lika infektionskänslig längre!
 • Trombocyterna har stigit från 97 till 116
 • Magnesiumet stiger, men fortfarande extremt långsamt. Efter veckor av dropp och två magnesiumtabletter om dagen så har jag fortfarande bara ett värde på 0.63. 0.7 är normalt värde. Liten bit kvar.
 • Bilirubin, som är en bra riktlinje för levern, såg helt normalt ut nu
 • Njurvärdet var bra
 • Retikulocyter, som jag idag fick veta är ett av de viktigaste värdena för mig att kolla på just nu, visar hur stor produktion det är i benmärgen. De hade stigit från 25 till 30 vilket betyder att  benmärgen har ökat produktionen. Woho! Det är fart i fabriken. 
Så på det stora hela så var det positiva besked på telefonen idag!
Annons

4 reaktioner till “Dag +47: Blodrapport, abstinens och slut på energi”

 1. Jo jag har också hört att magnesiumbrist ger kramp och jag har förvisso fortfarande ett lågt värde… men det är ju liksom mer kraftiga krypningar än kramp. Som att varenda nerv strejkar. Mycket märkligt… Jag har antagit att det är abstinens, men jag ska ta upp det med läkaren i morgon och höra vad han säger

  Gilla

 2. Glädjande värden. Jag borde spela in snacket på jobbet om triathlon. Det pratas om det varje dag och några tränar ihop nu. Och några oroar sig för att de inte är tillräckligt bra – men hela tiden kommer man tillbaka till: det är för en god sak. Stort engagemang som värmer. Den 25/8 ska du och jag vara i hejaklacken! Stor kram!

  Gilla

 3. Glädjande besked från Sigrún! Du kämpar på så fantastiskt bra. Pratade med mamma och pappa igår och de tycker (såklart) också att du är fantastiskt stark! ❤

  Gilla

 4. Bra att värdena går åt rätt håll! Väldigt positivt!
  Men vilken eländig natt du har haft! Låter inte kul alls. Jag har väldigt lätt att få kramp i fötter, vader, baksidan på låren, armar och fingrar numera. Det kanske kan vara något besläktat (fast jag har inte krypningarna). Jag tror att kramp kan bero på magnesiumbrist, men det har inte jag. Läkaren sade att han har hört andra med kramp-problem, men att det går över med tiden. Jag tycker du ska ta upp krypningarna och muskelryckningarna med läkaren för att höra vad det kan vara. Men du inte redan har gjort det – du kanske redan vet säkert att det är abstinens?.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s