Dag +46: Firade födelsedagen med sjukhusbesök

Tur att man alltid blir så otroligt vänligt mottagen varje gång som man kommer upp på CAST, annars hade det känts sådär att behöva åka dit en solig födelsedag som min idag. Men nu gjorde det mig inget, jag pratar så gärna med sköterskorna 🙂 Dessvärre strulade det en del i morse, tur att jag vaknade på så himla gott humör så att jag hade lite att ta av.

  • Jag försov mig 45 minuter.
  • Lampan i vardagsrummet hade mystiskt rasat ner under natten.
  • Fick kasta i mig frukosten.
  • När jag ringde sjukresor så påstod dom att jag inte ha några resor kvar… 45 minuter innan jag skulle vara på sjukhuset! Panik! Fick ringa sekreteraren på CAST och be henne att lägga in en resa åt mig.
  • Taxichauffören var sen. Spenderade dessutom halva resan med att flirta med mig och därmed göra mig obekväm.
  • Jag kom 15 minuter sent.
Phew. Bad att få göra en ny ”helkropps- vägning” idag för att kunna se om min träning har gett resultat, och det hade den! Trots att jag väger 1,5 kilo mindre nu än för en månad sedan så har jag mer fettmassa och aningen mer muskelmassa. Det verkar som att jag hade en hel del vatten i kroppen senast.
Det togs återigen 7 provrör med blod, varav ett var chimerismprov igen. Vi hoppas på 100% på torsdag, det vore en grym försenad födelsedagspresent! Sedan var det vanliga labbprover, ett leverprov, ett virusprov och ett kalciumprov. Kontrollerna såg bra ut förutom att jag har extremt lågt blodtryck fortfarande, 80/50. Men så länge jag inte svimmar så är det okej och då gör man inget åt det. Måste försöka få i mig mer vätska! Urinprovet visade igen att jag hade vita blodkroppar som rensas ut, men bakterieodlingen från förra veckan visade inget så antagligen är det skadade slemhinnor inne i kroppen som håller på att resas ut, enligt sköterskan.
Har bakat hela eftermiddagen och det blev en grym hallon- cheesecake, schackrutor (småkakor) och maränger. Dessutom en hallon/choklad- rulltårta som jag tappade i golvet, så den såg gästerna inte skymten av. Ooops. Men som sagt, resten blev bra och uppskattat! Fick väldigt fina och bra presenter också så jag är otroligt nöjd och tacksam över dagen. Framförallt har jag fått två fina presenter från min kropp (med hjälp av Emelies):
1. Jag fick fira min födelsedag hemma istället för på sjukhuset som läkarna varnade för i maj
2. Jag fick fira min födelsedag överhuvudtaget. Det var många gånger i mars som jag tvivlade.
Nu ska jag avsluta kvällen på lika bra sätt och sova gott! Det är ju en dag i morgon också.
Annons

2 reaktioner till “Dag +46: Firade födelsedagen med sjukhusbesök”

  1. Heja dig! Med alla de där ”små” motgångarna hade jag haft svårt att se det som en positiv dag. Jag ska fortsätta kämpa för att tänka mer som du 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s