Dag +39: Ett gram lättare och ett dåligt prov

Jag har trappat ner ytterligare lite på de smärtstillande nu, så en del av abstinensen är tillbaka. Bland annat så har jag ont i leder och nerver och jag kallsvettas. Dessutom skakar jag på händerna när jag ska försöka anstränga mig. Men det är inte lika illa som den abstinensen som jag hade för några veckor sen i alla fall. Snart är morfinet bortplockat helt.

På sjukhuset idag så tog sköterskorna 7 (!?) rör med blod igen. Bl.a. så ska man kolla njurarna och levern. Sen tog dom även ett immunkoncentrationsprov eftersom jag hade varit så duktig och inte tagit mina immunhämmande mediciner (Rapamune & Prograf) på morgonen. Men man kan inte vara bra på allt… Istället glömde jag att ta dom helt! Ooops. Jag kom på det vid middagstid och blev tvungen att ringa till CAST, erkänna mitt misstag och be om råd. Fick ta tabletterna direkt och nu måste jag vänta med kvällspillerna till precis innan jag ska lägga mig. Suck, så slarvigt.

Jag fick CVK:n omlagd och sedan bad jag att få ”fjärilen” bortplockad istället för utbytt. Det är den plåsterliknande klämma som har suttit mellan brösten och hållit fast slangarna. Dom är ganska långa (når ner till naveln) och klämman har sett till så att jag inte trasslar in mig eller råkar dra i dom. Men klämman har varit så obekväm så nu vill jag testa utan och hittills känns de riktigt skönt! Jag känner mig lite mer lättad och lite mindre besvärad.

Vikten verkar stå stadigt vilket känns skönt. Framförallt att den inte ha gått ner! Inga nya symptom har dykt upp än heller. Dessvärre gav urinprovet utslag på leukocyter (vita blodkroppar), protein och blod. Det kan innebära lite olika saker, men det man är mest orolig för är någon form av infektion… Sköterskan ville skicka provet på odling, men tyvärr hade undersköterskan redan slängt det (?). Lite tokigt. Så nu måste jag ha stenkoll på om jag får feber eller någon typ av smärta innan torsdag, annars tar dom ett nytt prov då.

Ibland glömmer jag bort att jag fortfarande är känslig. Jag vill ju så mycket och jag har så bråttom att komma tillbaka! Men idag blev det lite väl mycket igen för jag somnade klockan 15:00 på golvet framför balkongdörren och sov i en timme till jag vaknade alldeles frusen. Är ändå jättetrött nu (22:00). Ska bli riktigt skönt att lägga sig och jag hoppas att jag slipper någon infektion som kan ställa till det.

Annons

En tanke på “Dag +39: Ett gram lättare och ett dåligt prov”

  1. Hoppas att det inte är nåt allvarligt med det dom hittade i urinen! Och försök nu att inte somna framför balkongdörren igen kära du, det kan få vem som helst att dra på sig en infektion! Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s