Dag +49: Står stadigt (trots yrsel)

Det blir en kort uppdatering idag för jag är så trött. Var som vanligt på sjukhuset i morse, först på CAST och sen ner till Hematologimottagningen för läkarbesök. Jag har fortfarande ett otroligt lågt blodtryck, trots att jag var stressad när jag kom dit så hade jag bara 85/50. http://sv.wikipedia.org/wiki/Blodtryck
Jag har märkt att jag har varit mer yr senaste dagarna och igår räknade jag antalet gånger som det svartnade framför ögonen och jag höll på att falla i hop. Kom till sex gånger, sen gav jag upp. När som helst kommer jag rasa i golvet. Det råd jag fick var att dricka ännu mer och jag kan erkänna att jag är extremt slarvig med det. Jag känner liksom inte att jag är törstig och då glömmer jag bort det! Köpte en Mer efter provtagningen, tog två munnar och sen glömde jag bort den också, hittade den igen nu på kvällen. Typiskt. Sätta alarm kanske?

Vikten står stadigt på 51 kg men sköterskorna verkade inte riktigt nöjda ändå och frågade om jag äter ordentligt. Jag svarade ärligt att jag gör det, annars skulle jag ju inte hålla vikten. Däremot har jag svårt att få i mig mer kilokalorier än vad jag gör av med så jag går inte upp i vikt. Dom poängterade åter igen att jag absolut inte får tappa minsta kilo och jag jobbar hårt för att inte göra det.

Hos läkaren Hans fick jag veta att de flesta av dagens värden hade sjunkit en aning, men det är inget ovanligt eller konstigt med det. Däremot hade Hb- värdet och Trombocyterna stigit vilket känns skönt. Levervärdena är en aning för höga på grund av medicinerna, men det är så lite att man inte gör något åt det. Mina krypningar som jag får på nätterna tyckte han definitivt lät som morfinabstinens och det kan hålla på några dagar nu efter att jag tagit sista tabletten. Får se om jag står ut eller om jag måste fortsätta ta hjälp av Stesolid för att kunna sova. Jag tog även upp problemet med ögonen. På morgnarna så känns dom torra och svider massor, men ju senare på dagen det blir desto mer tåras dom. Dessutom har jag inte längre enbart problem med att jag är astigmatisk, jag har jättesvårt att se även med mina läsglasögon. Det är som att titta genom en hinna med vatten. Alla konturer flyter liksom ut. Oerhört irriterande när man som jag gillar att läsa! Dr. Hans bokade genast ett besök på Ögonkliniken eftersom han vill utesluta eventuella bakterier och virus i ögonen. Man kan tydligen få GVH där också, men det är för tidigt än så det uteslöts. Jag är mest rädd att utveckla gråstarr. Även om det går att operera så är det inget som jag är särskilt sugen på…

Han klämde också på min mage. I nedre delen av magen, i tarmkanalerna, så ömmade det. Det kan vara ett tecken på GVH i tarmarna och minsta förändring i magen nu, eller feber, kan komma att kräva behandling. Så nu gäller det för mig att känna efter ordentligt.

Annons

5 reaktioner till “Dag +49: Står stadigt (trots yrsel)”

 1. Huvva vännen! Jag tycker också drick-alarm verkar som en bra idé. Och kan du då dricka nåt med mer kalorier i (mer än i vatten alltså) så vore väl det också bra!

  Magsmärtorna låter lite oroande tycker jag, hoppas det är något okomplicerat som snart går över!

  <3

  Gilla

 2. Vilket otroligt lågt blodtryck! Mitt är också lågt, men inte så! Jag förstår att det svartnar för ögonen! Prova drickadieten och kanske mera salt – salta nötter, lakrits, salta på maten eller så.
  Hoppas du kan vila idag och får sova för krypningarna i natt!
  Kram

  Gilla

 3. Du är verkligen en kämpe som får påtryckningar från alla håll på att äta så, dricka så, göra så… Gogogo!! Och ja : sätt ett dricka-alarm så slipper du tänka på det 🙂 kramar!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s