En sista påminnelse om strålningen

Åh jag har så ont i alla naglar… För ca 2 veckor sedan så gulnade alla mina naglar, både på tårna och fingrarna. Några dagar senare föll dom av… Under satt början på en ny nagel, men den är så himla tunn och skör att den inte skyddar nerverna under särskilt bra. Om du någonsin tappat en nagel någon gång så vet du hur ont det gör, man kan knappt använda fingret för att det ömmar så. Tänk dig då att tappa ALLA naglar på en och samma gång… Känner mig ganska handikappad när jag inte ens kan klia mig själv, det gör ont och naglarna böjer sig bara bakåt. Dessutom ömmar fötterna så fort jag har skor på mig. Obehagligt!

Jag frågade läkaren om detta på senaste besöket och han sa att det är en sen bieffekt av strålningen som dom har glömt att förvarna om. Tack och lov att det bara är övergående och att de nya naglarna är på väg. Det här har jag aldrig varit med om förut!

Fortsättningen på mammas text är på väg. Men det är ingen lätt uppgift att plocka fram alla jobbiga känslor igen och sen försöka få ner dom rättvisa i pränt så hon behöver lite tid.

Annons

En tanke på “En sista påminnelse om strålningen”

  1. Å vad jobbigt med naglarna! Jag har läst om det i andra bloggar också, men visste inte ett det kom från strålningen. Det är nog en stor förddel att det kommer så sent i alla fall, så nya naglar har hunnit börja växa ut. Ramlar dom tidigare blir det värre enligt vad jag har läst!

    Så klart din mamma ska ta tid på sig, men det är nog en nyttig bearbetning även för henne att hon faktiskt gör det!

    Kramar till er alla!
    Anna-Karin

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s