Sluträknat. Och inte så tillfredsställande provsvar…

Medvetet lät jag bli att skriva en ”+ Dag” i rubriken. Det är slut med det nu, jag tänker inte fortsätta räkna upp från det förflutna. Det var viktigt till en början att hålla reda på, ända upp till dag + 90 eftersom det var däromkring som tre månaders- kontrollerna skulle göras. Nu är det bara framtid som gäller. Jag kommer ändå alltid att minnas den 30 maj 2013 som den dagen då jag fick min stamcellstransplantation, så om jag vill veta antal dagar som gått så kan jag snabbt räkna ut det. Dessutom vaknade jag i morse, slog upp ögonen och min första tanke var ”+1”. Efter beskedet igår så är det så det känns, jag har påbörjat mitt nya cancerfria liv idag. Idag är första dagen.

Dessvärre fick jag inte så upplyftande svar på mina prover idag. Jag ringde till Allo- sjuksköterska Kerstin för att anmäla mig till en föreläsning som ska hållas i december om transplantation och hur det ser ut tiden efter det. Passade då på att fråga hur värdena såg ut och förväntade mig det vanliga ”halvnormala” värdena. Men så här såg det ut:

27 aug 2 sep 9 sep 17 sep Intervall
Leukocyter 3,9 4,9 ? 2,7 3,5-8,8
Hb 107 108 ? 104 117-153
Trombocyter 118 112 ? 107 165-387
Neutrofila 1,8 1,6 ? 0,5 1,6-7,5
Lymfocyter 1,5 2,5 ? 1,4 1,0-4,0
Magnesium 0,71 0,74 0,75 0,76 0,70-0,95

Den 9 september var det många frågetecken eftersom sköterskan på provtagningsenheten hade tappat bort ett rör, så därifrån kan man inte jämföra. Men om man ser till värdena så är dom sämre än på flera veckor. Det är bara magnesium som inte har sjunkit och så gott som alla är under intervallet (de rödmarkerade). Mest störande är det med de vita blodkropparna, dvs Leukocyter (totala vita blodkroppar) och Neutrofila (dödar bakterier och svamp) för när dom är så här låga så är jag väldigt infektionskänslig. Syster Kerstin bad mig att hålla koll på om jag får feber nu närmsta dagarna. 
Däremot var Lymfocyterna okej och det var där, i B-cellerna, som cancern satt.
Att Trombocyterna är låga märker jag mest på att blåmärkena växer fram på kroppen som svampar i skogen under hösten. Men dom bara är där, dom stör inte så mycket nu när bikinisäsongen är över. Lågt Hb- värde märker man på att man blir flåsig lätt, har hög puls och får svårare att andas. Vem som helst skulle antagligen känna av det värde som jag har nu. Men min kropp har vant sig att ha ett lågt värde och jag märker det inte särskilt mycket just nu förutom att jag har haft lite ont i huvudet senaste dagarna. Men när jag var ute och joggade i dag så låg pulsen helt normalt. Så här kommer det att vara ett tag och det är bara att vänta ut. 
Jag kommer snart att avsluta bloggskrivandet. Som jag nämnt tidigare så vill jag ta lite avstånd från det som har varit. Men det finns fortfarande några saker till som jag vill dela med mig av och som jag känner hör till allt det som jag hittills har skrivit om. Dock inte ikväll, nu räcker det för idag.
Varmt tack till alla fina sms, mail och samtal angående gårdagens glada resultat! Det betyder så mycket att ha en så stor hejaklack bakom sig. Jag vet ärligt talat inte hur jag skulle ha orkat med den här tiden utan er.
Annons

2 reaktioner till “Sluträknat. Och inte så tillfredsställande provsvar…”

  1. Gud vad jag kommer att sakna min morgonläsning på tåget men förstår dig absolut så jag får väl ringa istället:) puss gumman

    Gilla

  2. Å jag kommer sakna din blogg så mycket, men tycker att det är klokt att lägga sjukdomen bakom sig och leva livet. Hoppas du gör ett inlägg om det händer något speciellt i alla fall så vi får veta hur det går!
    Stora Kramar
    Anna-Karin

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s