Dag +11: Dålig dag med kraftiga smärtor

Ja vad ska man säga… Vissa dagar flyter allt på som det ska och nästa så känns det som att allt bara är helt upp-och-ner. Idag var det dessvärre en riktigt dålig dag. Tidigare har jag haft smärtorna i ”vågor”, där emellan har jag mått relativt bra och kunnat njuta lite av små saker som man annars tar för givet. Men idag har jag inte haft en enda lugn stund, smärta hela dagen! Har inte kunnat koppla bort det för en sekund. Jag har ordentligt ont i hela munnen och halsen som har blivit mycket värre bara sen igår. Det börjar bli riktigt svårt och jobbigt att äta 😦 Sen har jag haft huvudvärk, antagligen orsakad av en blandning av smärta, feber och sömnbrist. Vaderna & skenbenen sticker och ömmar. Men värst av allt är fotsulorna… jag har en konstant svidande och brännande smärta framförallt längst fram på trampdynorna och på hälarna. Det känns som att jag konstant är ute och går på glödande kol! När det är som intensivast (som nu) så är områdena svullna, illröda och varma. Jag har i normala fall en hög smärttröskel, kanske resultatet av ren klumpighet, jag råkar ofta slå mig själv, men några gånger i dag så har tårarna runnit av ren smärta. Inget lindrar! Jag har smort med kortisonsalva, kylsalva, promenerat runt i lägenheten (det brukade kännas okej efteråt för några dagar sen), suttit med fötterna upplagda på bordet, masserat dom, legat med benen i luften, kylt med ispåsar och dränkt de ömma fötterna i en balja med kallt vatten. Lönlöst.

Nu har jag, förutom de ordinerade Alvedon 2 st à 500 mg 4 gånger varje dygn, 1 OxyContin à 20 mg även tagit 3 stycken (!) OxyNorm.i  De två senare är morfinpreparat. Börjar bli så groggy nu att jag knappt kan skriva. Bara att komma hit i texten har nu tagit mig en timme nu, normalt skulle det ta 10 minuter. Håller på att somna sittandes och ögonen går i kors. ÄNDÅ vägrade smärtan att minska ens lite grann. Bad pappa att hämta en hink med kallt vatten som jag sitter med fötterna i nu.

Måste sammanfatta fort nu innan allt blir helt galet.
Febern hade inte sjunkit än i morse utan låg på 38.5. Fick antibiotika och framåt lunch såg det mycket bättre
ut. Glömde koppla på magnesiumdroppet igår, blev så tokigt när vi helt plötsligt skulle kasta oss iväg till sjukhuset… Så gårdagens provsvar visade att magnesiumvärdet var riktigt lågt igen. Idag kom jag, som tur är, ihåg det. Munnen är som sagt värre med blåsor, svamp och ömt tandkött. Måste bedöva den innan måltiderna. Jag har fortfarande svårt att svälja och allt jag äter smakar tidningspapper. Smaklökarna har sagt upp sig. Överläppen är större idag och jag fick återigen bekräftat att läppförstoring INTE är något för mig. Till råga på allt kliar det i hela ansiktet 😦 Ska låta sköterskan kika på det i morgon

Hela det här inlägget har tagit mig en timme och 20 minuter. Jag är för drogad för att skriva. Får komplettera i morgondagens inlägg istället. Jag tänker inte ens försöka vara positiv om den här dagen, måndagen är ändå slut om 3 minuter. Den här dagen blev ett rent helvete och jag hatade varje minut… 😦

Annons

3 reaktioner till “Dag +11: Dålig dag med kraftiga smärtor”

 1. Fy och usch, riktigt hemsk tillvaro just nu för dig vännen. 😦 Hoppas att det vänder nu vilken dag som helst! Tänker på dig varje timme, minst! ❤ Kram

  Gilla

 2. Nu har jag slukat din blogg från början till nutid. Det blir som en thriller som man bara vill höra fortsättningen på. Visserligen känner jag till mycket av det du går igenom, men du har lite andra infallsvinklar och lite ny information, så det är väldigt givande att läsa. Otroligt pedagogiskt skrivet! Jag älskar liknelsen med Pi ute på havet med tigern i båten!
  Precis enligt min egen erfarenhet verkar du få förstklassig vård av den underbara och kompetenta personalen på CAST, så jag kan nog inte bidra med några mer råd än att göra precis det du gör: Ta en dag i sänder och njut av småsaker när du kan!
  Styrkekramar!

  Gilla

 3. Hej gumman fy vilket helvete du har. Hoppas verkligen att det vänder snart. Vill så gärna höra det när jag ringer nästa gång. Tänker på att du och din familj skulle varit med oss i Kroatien. Livet är inte rättvist men vi räknar allihop med att det blir resa nästa år när du är frisk. Puss gumman och alla hälsar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s