Dag +4: Första hembesöket från sjukhuset

I morse ringde det på dörren 8.30. Det var Eva, en av de rara sjuksköterskorna som ska komma till mig varje morgon för kontroller. Hon stämde av gårdagen och kollade genom mina mat- & dricklistor. Hon var väldigt nöjd med det jag fått i mig hemma och vikten ligger stadigt. Har mycket mer aptit hemma och ett större utbud än på sjukan, så kaloriintaget är enklare! Blodtrycket var lågt som det brukar, ingen feber och bra puls. Det vi kunde konstatera som var nytt är små skador på slemhinnorna i munnen. Är lite småsvullen och har en konstig smak hela tiden, ingenting smakar som det bör. Ska fortsätta att gurgla saltlösning och suga på isbitar så får vi hålla tummarna för att det inte blir värre (som det mycket väl kan bli efter mina behandlingar). Det andra vi upptäckte var utslag på nacken och skuldran. Det är för tidigt för GVH eller annan ”transplantations- reaktion” så hon var lite fundersam. Får hålla ett öga på alla förändringar…
Det togs en rad med blodprover och en immunkoncentration, sen sköljdes min CVK med natriumklorid och heparin. Det känns otroligt skönt att dom kan komma och göra allt det här i hemmet, även om jag också känner att jag skulle vilja ha en frizon från sjukan hemma.
Hade hemskt ont i magen efter frukosten så förmiddagen gick åt till att ligga på soffan och vrida sig i smärta. Somnade till sist in av morfinet men väcktes någon timme senare av att kuratorn ringde. Hon hjälper till med alla praktiska saker såsom sjukintyg för både mig och anhöriga, sjuktransport och kontakt med försäkringskassan.
Mamma kom förbi så hon och pappa tog med mig på lunch utanför Ett Skafferi. Får ju absolut inte gå in någonstans och kan inte äta vad som helst, så mamma fick gå in och se till att allt blev rätt. Det var riktigt skönt att sitta ute och äta med dom en stund, livskvalitet.
Läkaren Gustav ringde sen eftermiddag och stämde av läget. Blodvärdena har sjunkit ytterligare, men det är varken chockerande eller oväntat. Nu är mina vita blodkroppar under 0,1 så jag är extremt infektionskänslig. Lite låg magnesiumhalt också men det skulle vi avvakta med till vidare. Annars såg allt bra ut, men det hade inte kommit något svar på immunkoncentrationsprovet pga dataproblem, så än vet jag inte om mina doser måste justeras. Nåja, jag litar på att allt är under kontroll.
Efter andra morfindosen idag släppte smärtan ganska bra en stund och jag fick ny energi! Lyckades göra halva mitt sjukgymnastik- pass och orkade till och med plocka upp lite grejer i sovrummet. Det står ju fortfarande flyttkartonger och saker överallt sedan flytten… imorgon måste jag dock försöka ta en promenad.
God natt!
Annons

En tanke på “Dag +4: Första hembesöket från sjukhuset”

  1. Vännen! Mitt hjälpa-till-med-flyttkartonger-erbjudande står kvar! Och jag hoppas att jag kan få krama dig snart, snart! ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s