Dag +3: Försöker njuta av juni

Cancer, cancer, cancer… det är praktiskt taget det enda jag tänker på, skriver och pratar om. Min blogg handlar ju naturligtvis om ämnet, både för egen skull och andras information. Men jag undrar om jag skrivit någon icke- cancerrelaterad status på Facebook sedan 8 mars… det är tragiskt men ett faktum. Den vidriga sjukdomen upptar min vardag helt för tillfället.

Natten gick bra, sov så skönt i min egen säng. Inga sterila sjukhuslukter i sängkläderna, inget dropp att trassla in sig i och ingen som störde. Tänkte att jag skulle ge dagen ett ordentligt försök och koppla bort sjukdom för en stund, när jag ändå kände mig utvilad. Dessvärre ville kroppen inte alls ge mig den chansen idag 😦 Det dröjde inte många timmar i morse förrän smärtorna var igång igen. Än värre än igår och med tätare intervaller. Jag blev uppringd av transplantationsprofessorn vid lunch och han sa att det tyvärr kommer vara så här jobbigt ett tag, jag ska till och med förvänta mig värre. Men så länge jag inte har minsta feber så kan jag vara fortsatt hemma och han gav mig ganska fria tyglar med morfin och Alvedon. Men trots att jag tagit så många som jag vågar på en dag så har det varit nästintill olidlig 😦

Jag har trots det försökt göra det bästa av en vacker söndag. Gjorde alla ”måsten” imorse med piller, vägning, temp, dusch, nya kläder o.s.v. Satte mig sedan på balkongen och njöt så gott det gick av solen (måste dessvärre sitta fullt påklädd och skydda huden efter strålningen). Älskar min gata, den är så lugn och trivsam att se ut över 🙂
Låg där en bra stund. Pratade med lite vänner i mobil och på sms, spelade och läste Rocky som jag fick av min omtänksamma mellanstadie- majje när han var på besök för drygt en vecka sen.
Efter lunchen lyckades jag och pappa ta en snigelfartspromenad runt kvarteret, sen var jag rejält skakig av smärta och svag. Fick besök på eftermiddagen av min älskade moster som bidrog med ett kaloriintag bestående av croissants, dammsugare och glass. Det var underbart att få sitta och prata med henne en stund och för första gången på dagen kunde jag stundvis koppla bort smärtan 🙂

Efter middagen kom Robin hit för att få mig att tänka på annat igen. Han, jag & pappa såg en skum film om ett par som hittar en antik tepanna. Varje gång dom känner smärta så spottar pannan ut pengar. Undrar hur förmögen jag skulle vara efter idag!? Smärtorna tog i alla fall över till sist, trots alla smärtstillande. Så nu ligger jag i sängen och ska försöka läsa mig till sömns.

Ny dag – Nya tag
Annons

2 reaktioner till “Dag +3: Försöker njuta av juni”

  1. Hej. Tror själen behöver en daglig dos av upplevelse av grönskan o några dammsugare. Har fått armbanden nu, fina. Hoppas vi kan ses hemma hos dig vid tillfälle.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s