Pāpiliō

Gammalt ordspråk från Kina:

Man kan botas från sin sjukdom, inte från sitt öde.”

Jag tror nog att jag tidigare har skrivit om fjärilen och dess betydelse för mig. Om inte annat så kommer en sammanfattning här för att du ska förstå vikten av gåvan som ramlade in genom mitt brevinkast i veckan.
Något som jag inte pratar eller skriver mycket om är en händelse som blev ett trauma för mig. Jag har alltid haft en stark längtan efter barn. I början av 2012 blev jag gravid. Den 5 juni samma år fick jag missfall. Jag var dessvärre så pass långt gången att fostret hade börjat likna något och de som jag var tvungen att se den fruktansvärda kvällen, ensam i lägenheten, önskar jag ingen annan. Jag mår illa och vill gråta bara jag tänker på det än idag.
Två dagar efter att ha förlorat det lilla livet så tatuerade jag in en fjäril på handleden. Du har kanske sett den, den syns ofta på bild när jag håller upp saker. Jag visste att fjärilen var en symbol för pånyttfödelse och jag ville påminna mig själv om att jag trots allt fått bevis på att jag är fertil, även efter 2½ år av cellgiftsbehandling under tonåren och jag skulle kunna bli gravid igen. Jag ville också påminna mig själv om min tro på ödet, fatalismen. Händelser i livet sker av en anledning, det är jag övertygad om. Den här lilla var inte menad att bli till. Det fick jag även bekräftat hos barnmorskan dagen efter då hon konstaterade att fostret varit sjukt.
Jag bad tatueraren att göra den röd på vingspetsarna, men framförallt i mitten, runt magen. Det symboliserade för mig kärleken och värmen jag kände i min egen mage under den korta tid som jag bar på ett liv. Jag älskar verkligen den här tatueringen och den får mig att må bra trots att den blev till efter något fruktansvärt hade hänt.
Nu, efter ytterligare månader av cellgifter, fyra strålbehandlingar och en transplantation så vet jag ju inte längre om jag kan bli gravid. Det finns ett procenttal för det som jag fått berättat för mig, men det är egentligen totalt oviktigt. Statistik är bara en siffra och det säger inget om mig eller min framtid. Allt sker av en anledning. Är det meningen att jag ska bli mamma så tror jag på att det kommer ske oavsett hur krokig vägen dit blir.
Efter att ha fått stamcellstranplantationen så blev den här lilla vackra och praktfulla insekten ännu mer betydande för mig. Pånyttfödd, det är precis vad jag är. Jag har krupit ur cancer- kokongen, fått en andra chans. Förnyad. Förutom att jag har helt nyfödda hårsäckar och därför hår mjukt som en bebis så är ju hela mitt blodsystem bara ett år gammalt!
Som sagt, när jag kom hem från Övik i onsdags så fann jag ett spännande kuvert innanför dörren. Hittar jag post med handskriven adress så hugger jag det direkt, räkningarna får allt vänta. I kuvertet låg ett litet handskrivet kort, bland annat med orden ”såg den här och tänkte på dig”. När jag öppnade den lilla presenten så var det en handgjord lila fjäril, prålig med guldglitter och pärlor. Den var så fantastiskt söt att jag blev alldeles salig!
Den hänger nu ovanför dörröppningen in till köket. Som min egen lilla mistel som sprider glädje varje gång jag ser den.

Jag undrar om du, varma omtänksamma kvinna, förstår hur mycket den här betyder för mig. Jag hoppas det! Den är verkligen otroligt fin. Stort tack!

Nedan finns en text om fjärilens betydelse som symbol och som jag fann på nätet. Jag älskar min fjäril på handleden alltmer.

Fjäril
Det här är ett starkt tecken på en
ny början på ett högre plan.
 Precis som fjärilen
 kommer fram ur sin kokong,
 kan det betyda att du träder fram
med en ny skönhet och en ny medvetenhet
 att du går in i en period av
pånyttfödelse och transformation.
Fjärilen är en mycket gammal symbol
för själen och till och med för själva livet.
En fjäril kan också symbolisera glädje
och lycka.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s