Dag +107: Livet är en enda stor ironi. Njut

Jag gjorde något stort igår, ett framsteg. Jag lät inte cancern bestämma hur jag ska se ut utan tog egen kontroll. Men det ska jag berätta mer om en annan dag för det finns bilder till det. 

Vill dela med mig av två låttexter som berör det som jag har tänkt mycket på idag:

You only need the light when it’s burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you’ve been high when you’re feeling low
Only hate the road when you’re missing home
Only know you love her when you let her go
/Bruno Mars
Jag vet att om jag får ett cancerbesked igen så kommer jag sakna allt som är idag. Att vakna i min egen säng, att gå och handla till en middag jag ska bjuda vänner på, att jogga i solen, att mysa framför tv:n med tända ljus, att kunna ringa min far och höra lyckan i hans röst när jag berättar att jag mår bra och är pigg… Inget i livet bör tas för givet. Jag njuter av alla de små sakerna och jag vill verkligen uppmuntra alla runtom mig att göra detsamma. Det finns inget i ditt eller mitt liv som är en garanti. Det enda löfte vi har är att vi kommer dö. Ironi. 
Här vill jag plocka ut delar av en annan underbar låttext som väldigt väl beskriver hur ironiskt livet är, så skört, men samtidigt så fascinerande och värt att beundras. Varje vardag bjuder på motgångar, men det mesta är så små saker som vi bara bör le åt, det är en del av att leva.

A traffic jam when you’re already late
A no-smoking sign on your cigarette break
It’s like ten thousand spoons when all you need is a knife
It’s meeting the man of my dreams
And then meeting his beautiful wife…

And isn’t it ironic…don’t you think
A little too ironic…and, yeah, I really do think…

It’s like rain on your wedding day
It’s a free ride when you’ve already paid
It’s the good advice that you just didn’t take
Who would’ve thought… it figures

Life has a funny way of sneaking up on you
Life has a funny, funny way of helping you out
/Alanis Morrisette

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s