Make a wish

I början av veckan så överraskades jag av ett spännande kuvert som låg innanför min dörr. I det så låg en lapp och en tygpåse med ett smycke i. Det var ett vackert Edblad- armband i rostfritt stål med en fyrklöver i roséguld. Jag var både förvånad och snopen. Varför hade jag fått det här? Dessutom från en person som jag inte känner och knappt vet vem det är. Förklaringen till den omtänksamma och varma gesten fick jag snart.

Kvinnan som skickade detta har en far med cancer. Första gången som han insjuknade var i samma veva som hennes första dotter kom till världen. Hon önskade då av hela sitt hjärta att han skulle få bli fri från cancern så att han fick lära känna dottern och hon lovade tyst att hon inte skulle be om något annat om hon fick sin önskan uppfylld. Så blev det också.
Nyligen föddes den andra dottern. I samma veva fick fadern återfall. Hon kände sig förtvivlad. Hon hade ju redan ”använt” sin högsta önskan och lovat att inte begära mer! Inte kunde hon väl be om ett mirakel till? Men hon vill ju så gärna att han ska få lära känna hennes nyfödda barn också.

När hon hade berättat om sin vånda för en väninna så kom det snart därefter ett brev på posten. I det fanns en torkad fyrklöver med budskapet ”make a wish”. Väninnan hade på detta sätt uppmanat till att våga önska en gång till, att hoppas och tro! Hon hade helt enkelt postat en önskning.
Kvinnan i fråga skrev bl.a. detta till mig:

”[…] Såg klövern och tänkte genast på ditt inlägg där du gav i från dig ditt cancer- armband till någon du inte kände. Så fantastiskt fint och jag kände att du måste ju ha ett nytt. Men i stället för fuck cancer ville jag ge dig ett nytt budskap och då ”make a wish”. […] Hitta en fyrklöver i december är ju svårt och jag kände att jag då inte kunde ge upp. Men när jag såg armbandet i butiken så var det så självklart. Den var bara din!”

Jag kan inte med ord beskriva hur varm i hjärtat jag blev! Både av att ha berört någon och att bli så berörd själv. Det här armbandet bär jag stolt. Det påminner mig om att hoppet är det sista som lämnar människan och man ska aldrig sluta tro.

Jag önskar dig, din far och din familj allt gott i världen ❤ Och ja, naturligtvis ska vi dela lika på den tur som jag får av armbandet 🙂 TACK!

Annons

En tanke på “Make a wish”

  1. Man blir verkligen berörd. Vilka enastående människor det finns:) (att du är det visste jag ju redan). Puss

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s