Dag +96: Siktet är inställt framåt

Efter de senaste dagarna behövde jag fokusera på något positivt. Hade en skön och avslappnad kväll i går och en bra morgon. Försökte därför vända allt negativt som cirkulerar kring mig nu till åtminstone något neutralt. Jag behövde energi, jag har några tunga dagar framför mig när jag bland annat ska på minnesceremoni för min saknade farbror. Längst ner på inbjudan som damp ner i brevinkastet stod det ”[…] tänk på Barncancerfonden”. Hans önskan var tydligen att man istället för att lägga pengar på blommor och eventuella presenter skulle sätta in pengar till Barncancerfonden. Jag vet att han tänkte på mig mycket och han hörde ofta av sig och bad mig fortsätta kämpa på. Jag ska inte göra dig besviken.
Det ömmade lite i höften under förmiddagen men jag märkte att ju mer jag rörde på mig, desto bättre kändes det. Solen sken, så efter att ha pysslat med väldigt vardagliga saker här hemma så tog jag en lugn joggingtur, sen styrketränade jag för att fortsätta bygga upp kroppen. Det gick väldigt bra, jag märker stor skillnad och jag orkar mer. Men vissa övningar fick jag ta det lite lugnare med eftersom det kändes som att jag hade fått en spark på höften. 
Hela dagen har fortsatt i samma anda. Fokus på positivitet, kroppen, välmående och energi. De sorgsna tankarna och oron ligger under ytan och bubblar men jag har ändå lyckats ha en riktigt bra dag. 
Ringde Kerstin på Hematologen och blev glatt överraskad av fina blodvärden:
27 aug 2 sep Intervall
P-LD 4 3,3 <3,5
Leukocyter 3,9 4,9 3,5-8,8
Hb 107 108 117-153
Trombocyter 118 112 165-387
Neutrofila 1,8 1,6 1,6-7,5
Lymfocyter 1,5 2,5 1,0-4,0
Magnesium 0,71 0,74 0,70-0,95

Så jag kan vara lugn när det gäller det i alla fall. 

En otroligt jobbig del i cytostatika- behandlingen var att jag den här gången tappade ögonfransar och ögonbryn. Man ser verkligen sjuk ut… Men nu, äntligen, har kroppen återhämtat sig tillräckligt för att jag ska ha fått tillbaka mina egna bryn och fransar! Det är ett så härligt tecken. För 30 dagar sedan så var jag fortfarande tvungen att använda de bökiga lösögonfransarna som jag fått pengar till av landstinget. Alla kvinnor som har använt dessa någon gång vet hur svåra dom kan vara att få på plats. Tänk er då att ni inte ens har någon egen fransrad att gå efter. Dom halkade konstant ner och irriterade ögon, eller hamnade snett. Ögonbrynen fick jag måla på med penna och det ser aldrig särskilt naturligt ut. Men så här ser jag ut nu:

Enkel lycka!

Nu ska jag runda av min enkla, vanliga vardag med en film och en kopp té. Ny dag, nya tag.

Annons

3 reaktioner till “Dag +96: Siktet är inställt framåt”

  1. Tänk att provsvar kan vara en sådan rolig läsning… Suveränt kul och vad du är duktig med träningen:) du är sååå bra!!!! Puss gumman

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s