Dag +18: Utskriven från CAST!

Oj. Wow. Första natten på länge när jag inte har behövt ta smärtstillande. Vaknade en gång av smärta, men jag sträckte mig bara ner och tog kylpåsen som jag hade nedanför sängen och somnade om kort efter att jag lagt fötterna på denna. Mer snabbverkande än Alvedon =)
Åkte sjuktransport med pappa till Huddinge så att vi var där till 08.30. Fick ett tillfälligt rum eftersom mitt håller på att storstädas. Först togs kontroller i vanlig ordning och dom var bra. Dessvärre hade jag glömt bort mig och tagit mina immunhämmande tabletter så det kunde inte tas någon immunkoncentration… hoppsan! Däremot togs fler blodprover än vanligt för att läkarna skulle kunna avgöra om utskrivning är aktuellt. Det pinsamma är att när jag kom hem så såg jag att jag inte alls hade tagit dom, utan lagt dom åt sidan. Så vi hade kunnat ta koncentrationen idag trots allt… Men det vågar jag inte berätta!
Först kom läkaren Johan in med en infektionsspecialist. Johan kollade med mig om något nytt hade dykt upp sen igår, men de har det inte. Infektionsspecialisten kollade kulorna i armhålan som fortfarande gör ont men ändå blivit mindre. Han tyckte att det såg okej ut, tillräckligt för att våga sluta med antibiotika. Efter det kom mamma upp och vi åt lunch tillsammans alla tre. Jag lyckades dock bara få i mig en halv portion… tappar alltid aptiten på sjukhus. Sköterskan Eva kom förbi och pratade lite om vad som händer framöver. Hon sa också att hon kunde se på mitt ansikte hur trött jag var, trots flera timmars sömn. Hon sa att jag har drabbats av ”fatigue” vilket innebär en enorm trötthet som inte blir hjälpt av sömn. Orsaken är den tunga behandling som min kropp har utsatts för och den kan sitta i upp till 3 månader om jag har otur. Jag lyckades till och med slumra in under samtalet. Pinsamt!
Det kom fler sköterskor in. Jag fick CVK:n omlagd och fick ställa mig på en våg som mäter vikt, BMI, fettmassa & muskelmassa i olika delar av kroppen. Precis som jag fick göra när jag skrevs in. Jag har lyckats gå upp i vikt, från 47.6 kg till 53.3 kilo. BMI 17.7. Både muskelmassa och fettmassa hade ökat lite också. Skönt! 
Strax efter 13:00 så kom psykologen Maria in så mamma & pappa fick gå ut och dricka kaffe. Maria ville höra en del om första gången som jag fick cancer, vad som har hänt däremellan och hur det känns nu. Jag är mest bitter. Kan inte låta bli att känna mig förbannad på hur orättvist livet är och hur osäker cancern har gjort mig… Vidriga sjukdom. Vi pratade i drygt en timme och sen kom Johan in igen och berättade om hur det kommer bli som utskriven. Alla blodvärden har stigit igen, de neutrofila låg på 0.7 igen, underbart! Dessvärre har magnesiumvärdet sjunkit som en sten så jag måste fortsätta med droppet varje dag. Först var de tänkt att jag skulle åka till sjukhuset varje dag, men sjuksköterskan Karin bor så nära mig och erbjöd sig att komma med droppet varje dag. Vilken service och fantastisk personal! 🙂 All eloge till dom.
Jag kommer behöva åka in två gånger i veckan för regelbundna kontroller, men då på hematologavdelningen. Cancern är i remission sen en tid tillbaka (den har dragit sig undan), nu gäller det bara att den håller sig så och inte poppar upp igen… Restriktionerna gäller inte längre, bara sunt förnuft. Jag får t.ex. inte åka kollektivt, inte handla under rusningstid, måste sprita händerna ofta, bara träffa friska människor, inte röra blommorna eller akvariet och hålla rent hemma. 
Mamma åkte ner till huvudentrén där det finns ett apotek och hämtade ut alla nödvändiga mediciner som jag måste börja hantera själv nu. Det var en hel del vill jag lova… Apotekarna måste trott att mamma var en knarkare!
Sen var det bara att åka hem för idag och jag kände mig gladare än jag gjort på länge 🙂 Nu är jag återigen så trött att jag inte kan hålla ögonen öppna, ändå har jag sovit vid tre tillfällen under dagen.
Sov så gott!
Annons

8 reaktioner till “Dag +18: Utskriven från CAST!”

  1. Det vore ju jättetrevligt om vi råkades på hos hematologen! Jag ska också dit två gånger i veckan, men min första tid är på torsdag. Vi får se om nästa passar in.

    Gilla

  2. Vilken positiv nyhet! Jätteroligt att du blivit utskriven, och superbra att du gått upp i vikt!
    Jag är också på Hematologen 2 gånger i veckan, så vi kanske ses där nån gång (har tid imorgon 9.30 nästa gång). Vi nytransplanterade har ett eget väntrum som vi får sitta i så vi inte utsätts för så många potentiella smitthärdar. Där är det inte så mycket folk, så vi kanske ses där nån dag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s