Den viktiga cancerrehabiliteringen

Här var jag igår och här är jag idag. Cancerrehabilitering växer mer och mer då man nu börjar förstå vikten av den för att f.d. cancerpatienter ska få en så bra vardag och livskvalité som möjligt.

Vi har fått olika sorters skador på vingarna som har förpassat oss tillbaka till boet igen. Men istället för att knuffa oss ut på nytt med tron att ”det är som att cykla, man minns det även om det inte gjorts på länge” så måste vi få lära oss att flyga igen med dom – eventuellt bestående – skador vi har. Risken annars är att vi slår i backen och i värsta fall aldrig reser oss igen…

När vi är redo så hoppar vi själva.

Det är bilden av en rehabilitering och hur viktig den är.

Ska berätta mer om vad jag har gjort de här två dagarna men just nu orkar inte huvudet mer. Fatigue/cytohjärna är ett gissel.

Annons

2 reaktioner till “Den viktiga cancerrehabiliteringen”

 1. Hej,vad hade du för sorts leukemi? Och hur länge sen fick du din transplantation? Jag fick Mds/AML & gjorde min benmärgstransplantation för snart 1 år sedan. HBlev din transplantation lyckad? Har du fortfagsrnde besvär med biverkningar/Gvh?

  Gillad av 1 person

  1. Hej Linda! Min diagnos är ALL. En systerdiagnos till din AML. Men det vet du kanske redan. Väldigt lika behandlingar. Beklagar verkligen att du ska behöva gå genom allt det här ☹ Hur har du haft det sen transplantationen?

   Min transplantation verkar ha blivit lyckad (hittills iaf, jag har ett genfel som det verkar och risken för återfall finns ju). Men jag är 99,8% min syster vilket är det bästa man kan ha så för tillfället är jag trygg. Speciellt så länge jag har relativt mycket GVH. Det är ett tecken på att man har skydd. Så som svar på din sista fråga så ja.. på gott och ont. Det har blivit en kronisk sjukdom med skov och jag får en del behandling och immunhämmande då det påverkar min vardag lite väl mycket. Besvär med ögon och underliv, en del i lederna. Alltid ont mer eller mindre. Har du fått någon gvh?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s