Inställd behandling. Förbannade infektioner.

Blev tyvärr ingen fotoferes förra veckan. Inställt på tisdagen och därför inställt även onsdagen. Behandlingen måste ske två dagar i rad och och på torsdag var jag till fysioterapeuten och dietisten, i fredags blev det ett besök på Centrum för cancerrehabilitering. Så det fanns inte mer tid över den veckan. Var lite orolig för just det här. Det är så omständligt att flytta om behandlingen.
Anledning till att läkaren ville ställa in var pga de små infektioner som jag drabbats av på senaste tiden. En fotoferesbehandling sänker immunförsvaret och det säger sig självt att det inte är något bra tillfälle för det innan jag är infektionsfri.

Jag är så hängig och trött, snorig och med svag känning i halsen till och från. Luddiga symptom. Jag hade ingen feber i början av veckan men en temperaturförhöjning upp till 37,8 grader. Nu under helgen har jag haft en studsande temp och nått upp till 38 grader vid tre tillfällen. Frysa, svettas, frysa, svettas… hopplöst! Urinvägsinfektionen ville inte ge med sig av sig själv så förra veckan hade jag fortfarande (efter två veckors infektion) ont i magen. Vissa dagar är jag ändå piggare och jag är igång och kan hitta på saker. Men fotoferesbehandlingen sänker som sagt immunförsvaret i upp till ett par veckor så risk finns ju då att jag blir ännu sjukare. Dumt att chansa.

Efter att Liljeholmens provtagningscentral lyckades slarvat bort mitt urin för två veckor sen (hur fasen kan det gå till med en etikett och allt? Råkade någon få med det hem?) så lämnade jag istället ett på hematologen i tisdags när jag ändå var där. Dagen efter sattes Selexid in, antibiotika vanlig för urinvägsinfektion. Jag ska ta den i 10 dagar, tre ggr om dagen, men det kändes bra efter bara 2 dagar. Vilken lättnad!
Förutom det så togs det en hög med blodprover igen, däribland sänka. Sänkan visade sig tack och lov bara vara 6. En frisk person har ett värde under 3 så mitt värde – i kombination med något förhöjda vita blodkroppar – indikerar på en liten infektion av något slag. Eller ett allmänt dåligt allmäntillstånd.

20180821_1212103097472652452617968.jpg

Kort sagt flöt veckan på ändå, trots febertoppar och hängighet. Jag är inplanerad för behandling i morgon och onsdag. Idag har jag mått ganska bra och jag hoppas att jag kan få det gjort nu, men det finns ju liten risk för att behandlingen skjuts på ytterligare… Men en påse järn eller antikroppar kanske dom kan bjussa på i så fall! Då åker jag inte in helt i onödan.

Några timmars sömn och sen vet jag efter frukost hur närmsta dagarna ser ut.

Nu avslutar jag skrivandet här i sängen med ett avsnitt Greys Anatomy. Lite sjukhus innan läggdags är aldrig fel, så länge det inte handlar om mig! Haha 🙂

180827 greys-anatomy-cast

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s