På väg hem med kanylen.

Nu är jag på väg hem från Huddinge. Ingen feber idag så fotoferesbehandlingen blev äntligen av! Så skönt. Dessutom fick jag lite sovmorgon då syster Linnéa ringde en kvart innan jag skulle åka och frågade om jag kunde komma 30 min senare då det var lite maskinbrist och patienterna fick pusslas. Det var tacksamt då jag haft en tung natt och är sjukligt trött idag (något bilden skvallrar lite om trots att smink får en att se piggare ut).

Det dröjde ytterligare någon timme innan vi kom igång men det gjorde verkligen ingenting. Skön säng, speciellt för någon som knappt vaknat än och tv som jag zappade lite på. Gick verkligen ingen nöd på mig. Syster Sara fick in nålarna snabbt och smidigt. Jäklar vilket flöde det var! Det blev blod på ställen där det inte skulle vara blod… hoppsan. Kärlen har fått vila så pass länge att de hunnit läka bra. Sedan tog Linnéa hand om mig och fick i sedvanlig ordning hämta två täcken, en filt och flera värmedynor för att hålla min aferes- frossa under kontroll.

Hb är iaf 114 nu, något jag glädjer mig mycket över. Lägsta värde för en kvinna i min ålder är 117, men det här är bättre än på länge! Förmodligen hjälpte det att jag fick järn intravenöst förra veckan 🙂 

Hela behandlingen gick bättre än någonsin som jag kan minnas. Nålsticken gjorde inte fasligt ont och flödet var så stabilt att maskinen inte behövde pausas en enda gång. Det händer typ aldrig. Så trots att vi startade ca 2 timmar senare än vanligt så hann labbet få cellerna och behandla dom lagom till kl 13:30 vilket är ungefär då de brukar vara färdiga. Däremellan hann jag äta i lugn och ro också. Perfekt! Jag försökte ta en power nap men trots trötthet och sveda i ögonen så kom jag inte till ro. Kände mig som en bebis som är så trött så hen skriker men ändå inte somnar.

Superflödet i kanylen gjorde att cellerna rann in i armen på rekordtid. Syster Carina stannade till och med kvar i rummet under tiden för hon märkte att hon knappt skulle hinna ut innan det var klart. Det var skönt med lite sällskap för just de där rummen, på hematologimottagningen, är inte kul alls. Kala, ganska mörka och utan tv. Men man är ju heller inte där så länge normalt.

Det får räcka för idag. Fasligt trött. I morgon ska jag in igen så ikväll blir det tidigt i säng och förhoppningsvis en natt utan störningar så jag känner mig starkare i morgon.

Må gott!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s