Plötslig ändring av dagens behandling.

Jag fick nyss ett samtal från sektionschefen på Aferesmottagningen. Lite snopen blev jag allt! Tydligen har CASH personalbrist idag, något jag anade redan i går då varenda säng var upptagen. Det har jag väldigt sällan varit med om under mitt år av fotoferesbehandlingar. Sköterskorna verkade ha väldigt mycket att göra. Men jag vill ge dom all eloge, för hur mycket de än verkar ha att göra så visar dom det aldrig. Jag bemöts alltid av ett leende och blir ompysslad utan att känna av stressen eller känna mig i vägen.

Hur som helst. Jag skulle ju ha kommit in i dag 09:00 som vanligt för att få dag 2 av min behandling, men han gav mig ett alternativ. Normalt skulle man kunnat skjuta på den till i morgon men jag råkar ha samtal med psykoterapeuten på f.m. och återbesök hos professor Ljungman på e.m. Tight om tid med andra ord.
Så förslaget var att jag skulle få testa den nyare behandlingen på Karolinska i Solna i stället kl 12:30. Jag har velat prova den ett tag för den maskinen klarar av behandlingen på 1,5 timme i jämförelse med de 5-6 timmar som jag spenderar på Huddinge. Jag bör med andra ord vara hemma samma tid som i går och missar inte hela eftermiddagen och vinner några timmar på f.m.

Hur? Jo den gör allt i samma veva. ”Drar ut” blodet, centrifugerar ut de vita blodkropparna och skickar tillbaka de röda, medicinerar och solar cellerna med UV och ger sedan tillbaka dom. Allt i samma maskin.
Se bilden högst upp, jag tycker det var en bra beskrivning.
Det tar med andra ord inte lika lång tid och det är möjligt att jag inte påverkas like mycket under och efter behandlingen som i dagsläget.

Det som har tagit emot är att jag känner mig så otroligt nöjd med sköterskorna på CASH och dom kan mig så bra. Jag erkänner att jag skulle sakna dom. Hoppas ni läser det här.
Det är 7,7 km till båda sjukhusen från mig men det tar längre tid till Solna eftersom jag måste genom stan och det är ofta köer, samt att man betalar tullar genom stan.
Essingeleden verkar vara smittad av olyckor.
För dig som inte bor i Stockholm så är den röda ringen norr om den blåa (hemma) Karolinska i Solna och den röda söder om den blåa är Huddinge. Dvs samma avstånd men skillnad på köer.2018-08-29 SjukhusenJag kan förvisso få sjukresor men erfarenheterna gör att det tar emot. Taxin kan komma när som mellan 20 min innan bokad tid, den har för ofta varit sen, en gång körde den i från mig (?) och två ggr har jag blivit sexuellt trakasserad av äldre män. Förstår inte hur man kan bete sig så mot någon, allra minst en skallig, undernärd, cancersjuk ung kvinna…

Det jag har väntat och hoppats på är att Huddinge ska köpa in den här nya maskinen, något som verkar vara på gång men man kan inte ge något tidsbesked.

180829 Therkos maskinNu ska jag i alla fall få prova den här nya metoden så jag kan överväga om jag vill ställa mig i kö för att få den i stället. Enhetschefen kallade den ”Therakos- behandling”, tror det är namnet på just det där märket. Blir kanske lite smygreklam här men det är verkligen inte meningen.

För er som är nyfikna, kanske också är aktuella för den här nya metoden, så ska jag rapportera sen hur det gick.

Håll tummarna för att jag inte blir lika matt efteråt och jag önskar dig en bra onsdag 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s