Det viktigaste av allt

Det här är den sista saken av de fem vanligaste som man ångrar på dödsbädden enligt Bronnie Ware´s studie, som återfinns i boken ”The top five regrets of dying”.

”Detta var det vanligaste folk ångrade. När människor inser att deras liv nästan är över och blickar tillbaka så är det lätt att se hur många drömmar som har gått ouppfyllda. De flesta hade inte ens uppfyllt hälften av sina drömmar och var tvungna att dö med vetskapen att det berodde på val dom själva hade gjort, eller inte gjort.

Det är mycket viktigt att försöka uppfylla åtminstone några av sina drömmar på vägen. Från det ögonblick du förlorar hälsan så är det för sent. Hälsa ger en frihet som väldigt få uppskattar innan de förlorar den.”

Jag känner inte att jag behöver kommentera det här närmare. Det enda jag kan konstatera är hur träffad jag kände mig när jag läste detta. Innan jag återinsjuknade så gjorde jag mitt bästa för att passa in i det som jag trodde var normen. Jag har gjort många idiotiska val och tagit vägar som egentligen stridit mot den jag är, bara för att jag trodde det förväntades av mig. Så dumt. Om mitt liv hade tagit slut förra året så hade jag inte haft den minsta nytta av de val jag gjort i tron att dom var ”rätt” och istället offra en bit av mig själv. 
Det här blev min viktigaste påminnelse; Aldrig mer.

Annons

En tanke på “Det viktigaste av allt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s