En dålig dag

Mår inget vidare alls just nu. Febern är inte bara ihärdig utan har även stigit senaste dygnen. I stället för de 37,7 som jag vaknat med hittills och ändå stått ut med så hade jag i går och i morse 38,1. Det är förvisso ingen jättehög feber men tillräckligt för att jag ska känna av den och framförallt bli alldeles matt nu när jag haft den flera dagar i rad. Varm, ont i huvudet, energilös… Men det har ändå inte varit det värsta. Sedan igår morse så har jag ett hemskt illamående och en fruktansvärt brännande känsla i hela tarmsystemet. Det känns som jag har svalt salpetersyra! Jag orkar knappt stå på benen. Behåller ingen mat eller vätska heller så jag blir mer och mer orkeslös för varje timme som går.

Natten var jättejobbig för att jag hade så ont och när jag hade ätit frukost i morse så somnade jag tungt på soffan. Sov ända till klockan var 12:15 så då var det bara att snabbt göra sig i ordning och kasta sig i väg för läkarbesöket. Idag fick jag träffa doktor Katarina Le Blanc. Hon berättade att man på senaste virusprovet som man tog ur näsan hade kunnat se att jag bär på inte mindre än tre olika förkylningsvirus och inget av dom finns det medicin mot utan dom är bara att vänta ut. De här virusinfektionerna kan ha gjort inflammationen i tarmarna värre och det är antagligen därför som jag har så fruktansvärt ont i magen nu. Hon sa att det inte alls är konstigt att jag mår så dåligt som jag gör…

Först ville hon skriva in mig direkt, men jag vill till varje pris undvika det då jag precis legat inne i två omgångar och inte mådde bra psykiskt  av det. Hon sa då att vi kan avvakta någon dag till och se var de tar vägen. Stiger febern över 38,5 eller om magen gör lika ont i morgon som idag, då måste jag ringa direkt och bli inlagd. Jag gick med på det och håller nu tummarna stenhårt för att det inte ska gå åt det hållet.Vi ändrade inget annat med medicindosen än att jag kan sluta med Nivestin- sprutorna nu då mina vita blodkroppar har stigit en hel del, antagligen delvis till följd av virusen.

För säkerhetsskull ville doktor Le Blanc att jag skulle ta en sänka och syster Karin från CAST kom ner för att ta lite blodprover till två olika studier. Dessvärre blev hon tvungen att sticka mig sex gånger (!) för att kunna fylla alla åtta rör då mina ådror fortfarande vägrar ge  från sig blod… Ingen rolig dag med andra ord.

Annons

2 reaktioner till “En dålig dag”

  1. Vilket j-a skit att det ska bli sämre igen. Och så jobbigt att det inte går att få ut blod på ett vettigt sätt. Hoppas verkligen att det blir bättre idag så du får stanna hemma. Men blir det inte det måste du ringa in så du inte sitter hemma och håller på något som hinner bli allvarligare än det skulle behöva bli.
    Jag håller tummar och tår för snabb bättring och skickar all styrka jag kan till dig!
    Kram
    AK

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s