Intervjuad för EKO:t

Jag tycker detta är mäkta genant. Att prata om min cancer har jag verkligen inga problem med, men att höra min egen röst är inget jag är särskilt förtjust i. Jag hade till och med tänkt hålla det hemligt men en medlem i Stödgrupp för ALL på Facebook hade hört det och nämnde det i gruppen för att gratulera. Så, då var det ute och jag kan lika gärna dela med mig 🙂

Jag har träffat reportern Tatiana Kireeva, eller Tanja som hon själv försvenskar det. En väldigt rar tjej som ville veta mer om min historia och hur jag ställer mig till s.k. Car T- celler, en form av immunterapi med ”målsökande cancermissiler”. Hur coolt låter inte det?! Jag har inte själv behandlats med dessa (ej subventionerade för ALL och varje behandling kostar ett par miljoner!) men det skulle kunna vara en sista lösning för mig vid flera återfall.

Diskussionen i dagsläget är; ”Ska Car T- celler bli subventionerade för ALL-behandling i Sverige?”. Beslutet kommer fattas inom kort av de högre instanserna som väger verkan och effektivitet mot kostnad.

CAR-T-celler

Berättar gärna mer om det i enskilt inlägg, mer förenklat för oss vanliga människor, för att ge hopp till oss vars chanser inte är så goda vid återfall. Just nu sitter jag med så torra ögon att jag måste fatta mig kort.

Hur som helst. Tatiana kom hem till mig vid ett tillfälle och intervjuade helt prestigelöst med sin coola bandspelare i soffan med Lakrits skuttande kring benen. Senare möttes vi upp vid Astrid Lindgrens barnsjukhus som nu byggts om sen jag låg inne 2001 men som fortfarande drog upp oväntat många minnen som fick rösten att brista. Jag bet ihop och tog mig genom intervjun som handlade om mig som 15-årig dödssjuk vidare till dagens läge om vad som händer om cancern kommer tillbaka.

Intervjuerna var långa, med flera olika frågor. Och när vi var på Astrid Lindgrens så visste jag inte riktigt om alla gånger som bandspelaren startades. Jag har inte hört klippet förrän nu i söndags då det sändes.


Nyfiken? Lyssna här genom att antingen klicka på översta länken för att både lyssna och läsa artikeln, eller på den nedre för att bara lyssna 🙂

25/11 EKO:t God morgon, världen ”Nya cancerbehandlingar skapar nygammalt dilemma”

https://sverigesradio.se/embed/publication/7098380

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s