Helgens energiboost och en illa tajmad förkylning

Jämtlandstriangeln. Här: Blåhammaren.

Fjällen i Jämtland. Wow vilken upplevelse! Höga berg, djupa dalar, friska vindar, porlande bäckar, ståtliga renar, träd som sprakade av höstfärger… Det var en känsla av frihet som jag har känt vid väldigt få andra tillfällen. Eufori på hög nivå.

På Balesudden i Örnsköldsvik var ett annat sådant tillfälle då jag kände likadant. Jag har en förkärlek för Norrland, fjällvärlden och Höga Kusten. Det påverkar mig på ett meditativt sätt.
Under helgen har jag fått en hel del härlig motion, frisk luft och underbart umgänge med min fantastiska mor och syster. Stundvis promenerade vi tysta och det gav tillfälle till att fundera, tänka, reflektera och analysera. Samt att bara känna lugnet. Jag tänkte på livet. På döden. På att vara eller inte. Och på pannkakor. Bland annat! Jag tror att jag hann gå genom de flesta ämnen mellan himmel och jord i huvudet. Därefter kände jag frid och sinnesro.
Men jag har hört att man inte ska dricka juice direkt efter att ha borstat tänderna eftersom det smakar hemskt i munnen, av samma anledning vill jag heller inte blanda in denna underbara fjällresa med min resa genom cancerbehandlingen. Därför väljer jag istället att skriva om helgens äventyr på det mer passande forumet Resdagboken så snart jag får tid. Om du är nyfiken så kan du surfa dig vidare på http://resdagboken.se/ och söka på resenär ”hanna_bylund”.

Jag kom i alla fall i väg på den efterlängtade resan även om det till en början såg mörkt ut. På torsdagsmorgonen hade jag feber och ont i halsen så när jag kom till hematologen för sedvanligt läkarbesök så passade professor Ljungman på att be en sköterska ta virusprov på mig. Det är mest en säkerhetsåtgärd utifall att jag blir sämre, då kan det vara bra att veta vad det är för slags virus som har satt sig. De senaste blodproverna togs nämligen en hel vecka tidigare så dom var inget man kunde utgå från.
Läkarbesöket i sig gick annars snabbt. Han lyssnade på mina lungor och frågade om allmäntillståndet. Jag berättade om lyckan över att börja jobba igen och vi gick genom min medicinlista, både för att fylla på med de recept som jag saknade samt plocka bort de mediciner som spelat ut sin roll. Kortisonet Prednisolon var ett av dom till min stora lycka!
Efter besöket så fick jag lämna ett litet rör med blod för någon studie. Jag får sällan veta vad det handlar om men tvekar såklart inte att ställa upp när det gäller forskningen.
Under helgen blev jag mycket riktigt sämre. Med feber, huvudvärk, halsont och rejält täppt näsa så lugnade jag mig med att det enligt tydliga tecken var en helt vanlig dunderförkylning. Och jämfört med allt jag varit med om så var det här ganska angenämt. Det var trist att det påverkade orken under fjällvandringen bara, men jag lät det inte sätta stopp för den! Däremot lyssnade jag på kroppen och såg till att ta det så lugnt som möjligt. Jag, mamma & Emelie höll hela tiden en lugn och behaglig fart, tog pauser så snart det behövdes och såg till att jag fick sova inomhus på golvet i fjällstugan uppe på Blåhammaren i stället för i det kyliga tältet.
Igår mådde jag aningen bättre och i morse hade febern sjunkit. Under dagen har dessutom det halsonda försvunnit så det som är kvar är huvudvärk och nästäppa. Men det är inte värre än att jag orkade jobba mina 3 timmar idag. Däremot är energin slut så det blir en tidig kväll för att orka med en tidig morgon och ännu en arbetsdag.
Jag tänker väldigt mycket för tillfället, och då specifikt på människor i mitt liv som inte finns längre samt de jag har kontakt med som fortfarande väntar på sin transplantation och har en lång väg kvar till att få toucha vid den normala vardagen igen. Det gör mig sorgsen och ledsen, men samtidigt får det mig att njuta än mer av hur långt jag har kommit nu. Var dag för mig ett steg framåt.
Trevlig kväll till alla där ute.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s