2013: Cancern

2013 blev verkligen inte som jag trodde. Inte alls… Cancern intog min kropp igen och i mars så startade mitt krig. Det har varit en tuff kamp, jag har mått fruktansvärt dåligt och det har funnits stunder då jag inte alls varit säker på att jag ska överleva.
Det finns ganska många bilder från året som gått. För att kunna acceptera vad som hände mig så lät jag mig fotograferas, även i de allra värsta av stunder. Många av bilderna tycker jag är så hemska att jag inte vill visa dom. Under min första cancerbehandling så ville jag absolut inte finnas med på bild, det finns knappt foton från den tiden. Men det har varit ett bra sätt att bearbeta smärtan på har jag märkt, även så här i efterhand. Jag mår jättedåligt när jag tittar genom allt det som vi förevigat med kameran i år och jag kommer nog att fortsätta göra det under en lång tid framöver. Men ju mer jag gör detta, desto mindre kommer smärtan bli för var gång och även de otäckaste av minnen kommer blekna.
1. Jag innan cancern.
2. Skallig under behandling
3. Med peruk och utan ögonfransar och påmålade ögonbryn 
4. Med nytt hår tonat i brunt
Vi var med på flera av pärldagarna med Ung
Cancer. Dessa armband säljs för 100:- på deras
hemsida och pengarna går till deras verksamhet
att hjälpa unga cancerdrabbade.
Här förbereds jag för min första strålbehandling
Så här ser strålmaskinen på Radiumhemmet ut
En av många många
behandlingar som jag fått
under året som gått
Utmärglad och matt myser jag med mitt
kusinbarn och hämtar ny energi
Emelie donerar sina stamceller och jag fick komma dit lite snabbt
och hälsa på trots att jag var extremt infektionskänslig och hölls
isolerad

Påsen med stamceller som
skulle komma att rädda mitt liv

Efter Emelies donation så gungade vi en liten stund ute i solen, lyckliga över
att bollen äntligen var i rullning! Redan samma kväll fick jag transplantationen.

Min dubbellumen CVK, nyopererad
Det har blivit en hel del sådana här
benmärgsprover under året som gått…

Fuck Cancer- armbandet har varit på för att ge
styrka i jobbiga stunder
Undernärd efter en lång tid med CMV- virus
Mitt ena kusinbarns underbara brev till mig
Skallig av behandling satt jag och njöt på
mammas altan i somras
I augusti var jag på min kusins bröllop.
Då visade jag mig utan peruk för första
gången.
En av många morgondoser
Många hundra rör med blod har tappats ur mig

En av de otäckaste saker jag vet;
benmärgsprov…
Här är CVK:n i helhet. Den var praktisk men
alltid i vägen och jag tyckte att den var
fruktansvärt obehaglig.
Dagen då jag opererade ut den
var jag väldigt lycklig!

Drabbades av GVHd på huden som gjorde att
jag såg alldeles flammig ut och huden var som
sandpapper. Dessutom kliade det utav bara den!

Många dagar på sjukhus blev det i år, och därmed oräkneligt antal sprutor,
kontroller och prover
Min underbara pappa gav mig en vän som
höll mig sällskap på sjukhuset!

Omtänksamma och godhjärtade Malin Rydqvist
blev efter lång tid besegrad av cancern.
Vila i frid.

En tanke på “2013: Cancern”

  1. Vilken blandning av bilder!! Några jätte fina och många hemska. Kom på mig själv när jag tittade att jag glömt/förträngt vad du gått igenom vilket gör att jag är så glad att du är var du är idag. Fy vilket år 2013 var men nu ser vi fram emot detta nya år som SKA bli bättre!!! Puss

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s