Tredje sjukdagen

Veckan började ju halvkul kan man lugnt säga… Men det kanske är lika bra att det bröt ut till slut. Jag har flera personer i min omgivning som har varit smårisiga senaste veckorna. Mest lite märklig känsla i halsen och hängiga. Men problemet är att när jag åker på virus, även något så enkelt som en förkylning man normalt bara blir lite hängig av, så blir jag sjukare i flera dagar. Inte för att jag har dåligt immunförsvar! Jag har fortfarande samma armé som du vad gäller antal soldater. Men mina är liksom debutanter på området. Varje nytt virus beter sig på ett sätt dom inte känner igen än. Men nästa gång kommer jag vara mycket mer motståndskraftig! Trist nog finns det löjligt många sorters förkylningsvirus och influensor att traggla sig genom. Jag känner att det här kan bli en tung höst och vinter, haha!

Jag hade ju 38 grader feber till och från i förra veckan, men inga fler symptom än så. Jag var tvärtom relativt pigg för min höga kroppstemperatur. Det var ju därför jag ställde mig på startlinjen till Stockholm Halvmarathon. Även dagen efter mådde jag bra, sånär som på träningsvärk. Jag var i Hagaparken för att titta på när min sambos 8-åring sprang över mållinjen i Hagaparken på ”Prins Daniels lopp” (japp, han var där! 2 meter ifrån för att hälsa på alla barn och dela ut medaljer). Han har väl inspirerats lite av mig tror jag och är grymt duktig som nybörjarlöpare! Faktum är att han noterade mitt misstag dagen innan och lyssnade på hur man bör göra istället. Därför gick han inte ut för hårt utan sparade på krafterna till andra halvan av loppet och satte sin måltid med en hel minut. Efter det åkte jag och min sambo till hans rara mormor som jag gillar skarpt. Vi blev där lite längre än planerat och var inte hemma förrän sent efter en lång dag. Men jag var som sagt pigg hela dagen utan vare sig feber eller annat.

Det var senare på kvällen som jag sa till min sambo att jag började känna ett pirr i halsen. Sen gick det ganska fort. Innan vi gick och la oss hade jag redan ont i halsen och huvudet. Natten blev verkligen inte kul! Jag kunde knappt sova, slumrade bara in. 

Halsen skar varje gång och svalde och sved när jag inte gjorde det. Den var så tjock att jag knappt kunde svälja så istället fick jag kväljningar och mådde illa. Näsan var helt img_20180918_202225_6096073678163295962069.jpgtäppt och huvudet dunkade. Så utan vidare beskrivning så förstår du att jag var totalt sänkt när klockan ringde vid 7. Huvudvärken och svedan i halsen vägrade släppa trots min vanliga morgondos med morfin i depå, två Alvedon och en Ipren. Däremot kunde jag somna och sov åtminstone en timme i soffa där jag sedan blev liggande platt hela dagen fram en blandning av Modern Family, Simpson och Scrubs. När sambon kom hem så hade han införskaffat bästa kureringspaketet: 1,5 liter tropisk juice, 1 ananas (jag är tokig i ananas just nu) samt mitt favoritbakverk – en stor kanelbulle!

Igår tyckte jag att jag blev lite piggare under dagen. Jag fortsatte timmarna på soffan förutom den timme jag tog mig ut på innergården med Lakrits och lyssnade på Creepypodden i solen medan han skuttade runt och åt gräs. Men under kvällen blev jag varm igen – tempen visade 37,7 – och halsen började göra ont igen.

I dag har jag ingen feber men fortfarande huvudvärk. Dessutom blev rösten skrovligare under natten och jag hostar till då och då (det gör ont). Så jag måste dessvärre ägna ytterligare en dag i soffan förutom med undantaget att jag gjort lite små saker så som att tvätta, maila och så. De inspelade serieavsnitten börjar bli tröttsamma eter fjärde gången. Jag fortsätter hinka juice, dricka vatten, äta och vila. Ställde in fotoferesen idag och i morgon eftersom den är påfrestande för immunförsvaret. Så vi får väl se om jag kan rida ut det här idag! Jag behöver få tillbaka lite energi.

Jag ser verkligen riktigt risig ut. Röd runt näsan, rinnande ögon med mörka ringar under… nej, det är ingen överdrift. Därför är jag så töntig att jag gömmer mig bakom SnapChats finfina filter och överskuggar Lakrits som kanin!

Stay healthy!

20180920_1256405085455031684675141.jpg
20180920_1257262167939844616801901.jpg

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s