Helgens jobbiga eftermiddagar

Det blir bara värre. Eller ja, det håller i sig och det ser jag som värre. I lördags hade jag planer som jag såg fram emot. Men väl ute på stan, slog det till. Först kröp det fram efter 1-2 cider. ”Värst vad lättpåverkad jag är idag” tänkte jag när jag hade lite svårt att parera stolarna på uteserveringen på Snaps. Medan vi promenerade rakt över Medborgarplatsen så eskalerade det. Jag började ana att det var mer än bara alkoholen som låg bakom. När vi hade suttit en stund på 54 så började jag att må illa. När jag fick svårt att fästa blicken och dessutom behövde stötta mig mot både bord och vägg när jag skulle ner på toaletten så var det de sista bevis jag behövde. Samma kraftiga yrsel från både i förrgår och igår var tillbaka. Folk tittade på mig som om jag var full och jag hade lust att ropa ut att jag faktiskt inte mådde bra.

Jag väntade ut det och försökte att tänka på annat under tiden. Det höll i sig. Hur länge vet jag inte men det var över två timmar, 
Idag slog det till igen, precis som jag anat redan i morse. Jag försökte förbereda mig men det gick dåligt. Precis som tidigare kröp det fram på eftermiddagen. Jag hade precis ätit lunch, druckit mycket vatten och satt framför TV:n. Alla rätt för att slippa bli yr. Det känns som att mitt låga blodtryck är uteslutet som orsak. Jag har haft detta sedan 15:00 idag och det håller i sig. Den värsta yrseln som gör att jag raglar och går in i saker har nästan gått över. Kvar är ett rejält illamående. Imorgon bitti är det jag som ringer hematologen och gör mig beredd på att åka in. Inget snack om saken.
Annons

3 reaktioner till “Helgens jobbiga eftermiddagar”

  1. Kristallsjukan låter ganska troligt.. jag har drabbats av det vid ett enstaka tillfälle, tack och lov kom det inte tillbaka igen. Jag drabbades mitt i natten, vaknade helt yr, kunde inte ens stå upp, fick krypa till toaletten medan jag höll mig i en vägg, sedan satt jag och kräktes i tre timmar pga yrseln. Till slut lyckades jag få andrum nog att ringa sjukvårdsupplysningen, tydligen kan det bli något som återkommer, men det kan också bara hända en gång… jag HOPPAS att du utreds så du får veta. ”förhoppningsvis” är det något annat, nån kombination av mediciner eller något.

    Gilla

  2. Å vännen, vad jobbigt du har det 😦 Om du inte orkar med lunch kanske jag får ta en titt förbi sjukan imorrn då? Godnattkram ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s