Cool utan sol

Det är ju inte direkt supersoligt ute nu men mörka glasögon måste på ändå för att skydda mitt såriga öga medan jag låter Lakrits leka i gräset. Små vindpustar gör att det redan torra ögat svider rejält (prova att ha ögonen öppna en längre stund medan det blåser, så känns det) samt att jag stundvis är väldigt ljuskänslig. Sen att mina käcka brillor döljer ett par osminkade trötta ögon med blå ringar under är ju ett litet plus förstås.

Problemet är att jag inte kan ha läsglasögon under så jag har svårt att läsa på mobilen eller i en bok samtidigt. Kanske lika bra iofs för det finns en aggressiv katt här i parken som är känd för att attackera andra djur, till och med större hundar! Så jag måste hela tiden ha ett vaksamt öga på min lilla kanin som inte bara är ett lätt bytesdjur och ser ganska smaskig ut, han är dessutom alldeles för naiv och godtrogen för att fly när något slänger sig på honom tydligen…

Ögonen är aningen bättre rent svid- mässigt nu, men det är för att jag på eget bevåg underlåtit att ta ”elddropparna” (ciklosporin) 2-3 ggr/dag som ordinerat. Försökte i måndags men hela förmiddagen blev förstörd då jag inte såg så mycket och hade så ont att jag framåt lunch grät av utmattning. Inte värt. Hellre tar jag den bara på kvällen och att läkningsprocessen dröjer extra. Någon måtta får det vara!

Jag avskyr verkligen de här… vissa verkar vänja sig men inte jag. Och när jag dessutom har sår på hornhinnorna så är det inte nådigt ju.

Så här glad blir en kanin när det är vår! Han har ett väldigt långt koppel men älskar att kasta sig fram och tillbaka. Hann tyvärr inte få med hans galna volt! Videon är dessutom av dålig kvalité, det blir inte så bra när man är skakig på handen och har dålig ljussättning. Men å andra sidan swishar han förbi så snabbt ändå så du hinner ändå bara se en stor dammtuss.
Det är kul med djur nästan jämnt 🙂

Annons

3 reaktioner till “Cool utan sol”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s