Rädda liv. Visste du att..?

Vi behöver blod för att leva. Det vet alla.

Jag behöver fortfarande påfyllning ibland då mina blodvärden är konstant låga, och jag är bara en liten person. Tänk alla som insjuknar just idag, som är med i bilolyckor, som får blodbrist pga förlossning osv.

Läs den här viktiga krisartikeln: https://www.krisinformation.se/detta-gor-samhallet/samhallets-ansvar/manniskorna-i-krishanteringssystemet-tre-fragor/underskoterska-pa-blodcentralen

När man slåss för sitt liv så är det skönt om man kan fokusera på annat än att det saknas blod. Gå in på http://www.geblod.se och se om du har möjlighet att bli givare.
https://geblod.nu/bli-blodgivare/kan-du-ge-blod/

Vissa av oss kommer ju aldrig få ge, men de som får göra det går runt med ett livsavgörande ”botemedel” i kroppen, som räcker både för en själv och att dela med sig av. Kanske kan tanken på att rädda flera liv motivera även spruträdda. Jag skulle gladeligen följa med en vän som vill överkomma rädsla för att rädda liv ❤
Och tack alla som hittills lämnat blod. Jag lever tack vare er 🌷

https://blodbussen.se/blodbussen-ge-blod-smidigt/

P.s. Dela gärna inlägget och sprid ordet!

Annons

2 reaktioner till “Rädda liv. Visste du att..?”

 1. Hej!
  Jag hamnade på din bligg flr jag googlade min mans sjukdom (Sezarys Syndrome) och du hade taggat den i ett inlägg. Under en kort stund blev jag skitglad (fel ord för jag är inte glad om någon annan har denns sjukdomen) över att hittat någon som hade den för i Sverige ör vi de enda jag känner till. Ja, min man har också gjort otaliga behandlingar med Photopheres i Lund. Han gick igenom en SCT med bror som donator. Det var 1 år sedan i maj så vi har en bit kvar men vi lever hyfsat normalt, GVHn är inte superallvarlig men ställer till det lite ibland, som att fötterna helt plötsligt värler som de vore brutna men det löser sig med kortisoninjektion. Besvären är inte livsbegrönande för oss idsg dock. Jag har inte läst hela din blogg men har du haft GVH hela tiden eller dök det upp efter ett tag? Vi är också hyfsat unga (jag 37 och min man 38…)
  Stor kram och krya på dig!!

  Gillad av 1 person

  1. Hej kära du, börjar med att beklaga att du blev tvungen att googla på den sjukdomen 😔 Önskar att du aldrig skulle behövt ta reda på mer om det. Känner igen sjukdomen eftersom sköterskan nämnde den under fotoferesen. Förstått att den är väldigt ovanlig… Men den påminner ändå mycket om leukemi och non-Hodgkins (som min moster har).

   Jag fick akuta former av GVH i början efter transplantationen, men tack och lov ingen livsavgörande så som det blir i tarmarna. Min kroniska GVH har satt sig i leder (jag kroknar och det ömmar i lederna), i bindväven som blir stram och ”för trång” och i slemhinnorna så jag har problem med ögon och underliv. Hade problem i munnen också men det är bättre.

   Om du vill prata så får du gärna höra av dig.
   hanna.bylund@hotmail.com eller 073-035 84 15.

   Kram och hälsa din man!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s