Bakåtdateringar

Hej hej,

Måste förklara en sak. Jag vet att de som följer mig har fått notiser om äldre inlägg. Det kan också vara så att du scrollar neråt och ser ett glapp på flera månader. Faktum är att bloggen blivit rörig och många har haft svårt att hitta hit. Det är en del som har hänt och som skapat problem och massa arbete för mig.
Så här ligger det till;

Jag startade min blogg på Blogger.se. Den portalen var bra som nybörjare men den innehöll en hel del buggar och var lite smått ”tacky”. Jag hann ändå med att skriva 448 inlägg innan jag började se åt andra håll.

Lagom till jag börjat fundera på flytt så blev jag kontaktad av Fabian Bolin som driver War on cancer. Den var nyuppstartad och under utveckling och jag såg en potentiell perfekt bostad för Kriget i min kropp. Dessutom samlar den enbart cancerbloggar vilket kändes bättre än att den bor jämt modebloggar. Efter mycket om och men så fick jag hjälp av Fabian att flytta bloggen men med tryggheten att jag kunde exportera den någon annanstans när som helst.

Efter ca 1 år och 200 inlägg så bestämde sig War on cancer för att släppa version 2.0. Jag fick vara med och testa beta- versionen och hade en hel del åsikter om det. Dom hade skalat av nästan allting och jag saknade mycket av det jag vill ha. Ett inläggarkiv så man lätt kan hitta inlägg från en viss månad för 3 år sedan. Ett bildarkiv. Möjlighet att skapa personifierad layout. Taggar och kategorier som man lätt kan hitta specifika ämnen genom. Det och mycket mer fanns inte tillgängligt i nya versionen men jag fick höra att en del skulle läggas till och annat skulle ses över. Det som störde mig mest var att bloggen blev låst för dom som inte startade upp ett konto på War on cancer. Man kan följa de länkar jag lägger upp på Facebook- sidan, men då kommer man bara åt just det inlägget och inga fler. ”Det är kostnadsfritt” var inget som jag tyckte spelade roll då alldeles för många drar sig för att lägga upp nya konton och hellre söker sig till bloggar som man lätt kommer in på. Jag tjatade i ca 2 månader på att dom skulle öppna upp det för alla och svaret blev hela tiden att det är på gång. Till slut insåg jag att det inte var det. Eller så är det de men inte i närmsta framtiden. Jag tappade mer än hälften av alla läsare över en natt.

Besviken bestämde jag mig för att byta bostad igen, nu till WordPress som jag har hört mycket gott om. Men jag kunde inte hitta knappen för export… Faktum var att jag inte hittade särskilt många möjligheter att ändra bloggen alls. Den ser nu bara ut som en opersonlig Facebook- sida. Och faktum är att när jag frågade Fabian hur jag skulle gå till väga så sa han att det inte längre är möjligt att exportera innehållet. War on cancer är nu som en blandning av en portal och ett cancer- community. En mycket mer simpel version av Facebook helt enkelt.

Jag var ställd. Det här var jag inte alls beredd på. Jag har desperat försökt komma på lösningar men bara kommit halvvägs. Alla inläggen från Blogger är exporterade till WordPress. Dvs maj 2013-september 2016. Allt efter det är låst på War on cancer. Beskedet jag har fått därifrån är ”kopiera och klistra in”. 200 stycken. Lättare sagt än gjort… Jag måste gå genom dom en efter en. Varje gång jag ska hitta nästa inlägg så måste jag scrolla många sidor ner vilket tar tid. Sen kopiera texten, ändra format och klistra in på nytt. Efter det måste jag leta upp de foton jag har använt och ladda upp dom igen. Inläggen ska kategoriseras, formateras och efterdateras. Jag har med andra ord ett hästjobb framför mig vilket rimmar dåligt med min brist på energi…

Men bloggen är min bebis och jag tänker inte släppa den. Den ska återställas och putsas upp tills den är ännu finare och mer lättförståelig än innan 🙂 Det kommer bara ta en väldans tid innan allt är på plats. Under tiden skriver jag på som vanligt. Det enda ni kan märka är att de som följer den via mail kanske får uppdateringar från långt tillbaka. Då är det ytterligare ett inlägg som jag har kopierat från War in cancer. När alla är på plats så ska jag stänga ner det kontot för att undvika missförstånd.

Fabian har gjort ett jättejobb och brinner för det här. War on cancer är säkert fantastiskt bra på sitt sätt. Men det är ingen bloggportal i den bemärkelsen och inget som passade mig alls. Och det var synd att det försvann många följare längs med den här stökiga vägen (jag hoppas ni hittar tillbaka) och att jag fick så mycket extra jobb.

Det var det jag ville berätta för nu, god natt!

Annons

En tanke på “Bakåtdateringar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s