Hjärnkoll på smärta

  Martin Ingvar
  Jag fick låna en bok av min mamma, skriven av hjärnforskaren Martin Ingvar. 
  Den heter Hjärnkoll på värk och smärta och kanske kan hjälpa mig hantera smärtan bättre. Om inte annat så lär jag mig något på kuppen och det är aldrig fel!
  På bussen på väg hem från sjukhuset i förrgår så läste jag inledningen. Ironiskt nog var det en dag då jag både lurade min pojkvän att köra fel av misstag så han kom försent till ett möte, glömde plånboken vid kaffemaskinen, glömde jackan på toaletten på sjukhuset, körde fel när jag åkte hem från affären (gör detta nästan dagligen nu och det är faktiskt skrämmande), åkt förbi min syster medan hon var på jobbet för att hämta upp en ansiktstvätt men kom hem med helt andra saker, messade att jag hade glömt den men upptäckte sedan att den låg hemma för jag hade hämtat den dagen innan… och lite andra små saker som gjorde mig ledsen och kände mig som en förvirrad idiot som kanske håller på att förlora förståndet. Men på detta kan tilläggas att det var en dag med den där extra värken som jag får ibland.
  Att läsa denna inledning på boken kändes så träffande. Jag fick en tröst i att det kan finnas en förklaring till att jag känner mig så extremt korkad nu för tiden och faktiskt, på riktigt, inte lyckas ta till mig någonting. Normalt är jag faktiskt en jävligt klipsk och snabblärd kvinna, det vet jag ju.
  Jag blev nyfiken och kommer definitivt läsa mer.
  Delar med mig av de första stycket! Känner du igen dig?
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s