Ögonoperation av höger öga

Jag har gjort två korta uppdateringar på Facebook, via sidan ”Kriget i min kropp” som du gärna får gå in och gilla! Jag skriver dock aldrig uppdateringar där som inte kommer med i bloggen då jag vet att många inte använder Facebook.

Denna ögonoperation kommer jag absolut skriva om! Men idag har jag ont och ser verkligen fantastiskt dåligt. Får ögondroppar som ska vara smärtlindrande och förhindra komplikationer efter operationen och dom hjälper lite grann.

Klistrar in mina inlägg på Facebook här till dess jag har möjlighet att skriva den mer detaljerade beskrivningen här.

Vi ses (hehe..)!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* 
Kriget i min kropp feeling butterflies at S:t Eriks ögonsjukhus.

 

Då var det dags. Idag opereras höger öga. Vänster får vänta till ytterligare undersökning och bedömning eftersom det är mer skadat av GVHd än höger och därför inte kan göras något åt just nu. Det ska smörjas utav bara helsike i 2 veckor, sen får vi se om hornhinnan är tillräckligt fin för operation.
Anywho, tillbaka till höger. Egentligen är det en sån där ”löpamde bandet”- operation vid gråstarr. Strulet blir ju att jag dessutom är astigmatisk. ”Det måste ju ändå vara rätt vanligt också?” tänker du då. Ja. Det är det. Men toppa det med en Graft versus host disease som har resulterat i torra oppa det med en Graft versus host disease som har resulterat i torra krackelerade hornhinnor.
Jag beklagar verkligen alla de läkare som under min livstid kommer komma i kontakt med mig på ett eller annat sätt. Jag är ett strul, så är det bara. Men också ett ganska spännande fall à la Greys Anatomy.

Jag är lite rädd, det måste jag erkänna. Man ska mecka i mitt öga… Uäck. Tack och lov för att jag blir nedsövd! Och om något går fel? Jag är ju inte född med tur direkt…
Men när jag sitter här på bussen nu och skriver med så stora svårigheter (thank god for autocorrect!) så kan jag knappt vänta på att få detta gjort. Okej, jag kommer aldrig få tillbaka samma syn igen, jag accepterar det nu. Men jag kommer ju kunna se utan ansträngning i alla fall Bara några få timmar kvar. Sen ska jag äta. Varit fastande sen midnatt så jag börjar bli grinig nu.
Efter det ska nya linsen i höger sättas på prov. OJ vad jag ska titta på mycket 😄
Håll tummarna nu.
Ha det gott idag!

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Kriget i min kropp

6 mins ·

Bjuder på en bild från igår kväll. Det svarta ögat är det som har opererats. Pupillen ska dra ihop sig inom loppet av ca 4 dagar. Hoppas det går snabbare, jag ser ju galen ut!
Jag mår bra idag, men har väldigt ont i höger öga. Och det andra är ju fortsatt suddigt och dubbelt så jag kommer inte bli långrandig.
Huruvida operationen är lyckad eller inte går inte att avgöra på en gång, det kommer dröja några dagar. Igår såg jag extremt dåligt. Idag är det aningen bättre men fortfarande suddigt och bränner.
Natten var värst. Så fort ljuset släcktes så kunde jag på mitt vänstra öga se som normalt i ljuset från persiennerna. Men det högra… jag fick ett tryck och en värk bakom ögat och det blev svart på halva sidan. Jag vart riktigt rädd och tänkte att linsen hade lossnat och glidit bakom ögat. Något som kan hända efter en ögonoperation. Min pojkvän lugnade mig och sa att jag skulle vänta till morgondagen. Mycket riktigt försvinner trycket och det svarta i dagsljus, så det är mörker som på nått vis trixar med ögat.

Mot värken och brännandet i ögat har jag smärtlindrande droppar som jag ska ta varje dag i 3 veckor. Sedan har jag en till som ska motverka olika inflammationer och biverkningar efter operation. Den ska tas 3 ggr/dag i 6 veckor. Huva. Som att man inte har nog att hålla koll på.
Tänker skriva om allt mer detaljerat i bloggen så snart jag ser lite bättre.

Annons

En tanke på “Ögonoperation av höger öga”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s